El dissabte 27 d'agost se celebrarà la XI edició de les Garrigues Guitar Festival dedicat a Emili Pujol a Mas Blanch i Jové

Redacció | Foto: Mas Blanch i Jové

El Guitar Festival dedicat a Emili Pujol torna a les Garrigues un any més per continuar apropant la música culta d’instruments de corda polsada al gran públic. Diferents concerts en indrets singulars que omplen de personalitat i talent les nits d’estiu a la comarca.

El dissabte 27 d’agost el Duo Jovivic-Scevola (Sèrbia/Xile) presenta el seu espectacleDones compositores” interpretant obres de Freixes, Güell, Salvador, etc. a La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové.

Comprendre el paper de la dona a la societat i a l’art requereix fer un esforç i anar més enllà de la història més divulgada. Les dones del passat, malgrat haver estat relegades a un segon pla durant segles amb independència de la seva posició social, van trobar la manera d’expressar-se musicalment. És hora de fer-les protagonistes i poder gaudir de les seves creacions. Investigant a fons la música del modernisme han trobat un grapat d’obres originals per a veu i piano. Adaptades per a veu i guitarra, el duet vol donar visibilitat a la figura de la dona compositiva de la mà de Lluïsa Casagemas, Narcisa Freixas, Isabel Güell o Matilde Salvador.

També s’inaugurarà l’exposicióEntre natura, fils i vinyes” de l’artista Palmira Rius Tormo. L’obra ens porta a sortoses coincidències: el territori, on creix la vinya i el celler on el raïm dorm i esdevé vi. La natura com a motiu i suport i els tèxtils tan presents en la vida i en les obres. Les diferents composicions volen acomboiar-se a l’espai, penjades, a terra, damunt un voladís o com a contrapunt al paisatge exterior, tot plegat una síntesi visual i poètica entre els diferents espais del Celler. L’exposició es podrà veure fins al final de desembre.

L’entrada costa només 10 euros, 8 euros anticipada a la web del celler. L’obertura de portes serà a les 19:00 h i començarà amb un tast de dos vins ecològics i de muntanya del celler Mas Blanch i Jové i una visita guiada a l’exposició “Entre natura, fils i vinyes”, de la mà de la mateixa artista Palmira Rius. El concert començarà a les 20:00 h i serà a l’aire lliure, davant del celler.