El fotoperiodista Xavier Santesmasses participa en la jornada Miravisions a Juneda

Text: Redacció / Foto: La Mira

El fotoperiodisme és una de les cames amb que camina el periodisme. Amb l’era digital el fotoperiodisme agafa cada cop com més importància i responsabilitat social. Per què? Vivim en un món d’imatges, tothom pot fer fotografies, distribuir-les, manipular-les... Així, quin valor tenen les imatges de la realitat diària? El fotoperiodisme està donant un pas més i s’està convertint en una forma d’art per explicar la realitat? La xarxa, les xarxes, serveixen, o no, per aquest pas cap a formes artístiques?

Aquest és el debat que centra la jornada Miravisions (www.miravisions.cat), organitzada pel magazín LA MIRA (www.lamira.cat), amb la participació de fotoperiodistes i creadors que treballen en les fotografies com a matèria prima del seu treball digital i artístic. Miravisions vol ser un espai de treball per millor la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts. Alhora, Miravisions vol reflexionar sobre els canvis que les xarxes generen en l’ús de la fotografia i la imatge, la seva difusió i promoció. S’oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital on també pot ser art.

Degut a la situació provocada pel Covid-19, Miravisions només podrà comptar presencialment amb una tercera part de l’aforament previst, que suposa un màxim de 60 persones. Els assistents es poden inscriure des del web de la jornada per 50€ (dinar inclòs) o 30€ pels subscriptors de LA MIRA. De tota manera, donada la situació actual, enguany les jornades també es podran seguir a través d’streaming des del mateix web de Miravisions.

La jornada Miravisions se celebrarà dissabte vinent, dia 12 de desembre, al Mas Miravall de Juneda. 

PROGRAMA

11:30 h

Benvinguda i presentació

12:00 h

Quines són les fotos que expliquen un món d'imatges?

· Samuel Aranda. Fotoperiodista. Guanyador del World Press Photo

· Moderat per Eva Clausó

13:30 h

Dinar

15:30 h

Fotoperiodisme quilòmetre zero: local i universal

· Ramon Ferrandís. Fotògraf a El 9 Nou

· Santi Iglesias. Fotògraf freelance

· Victòria Rovira. Fotògrafa a Diari de Sabadell

· Xavier Santesmasses. Fotoperiodista a Diari Segre

· Moderat per Jordi Borràs

16:45 h

Fotoperiodistes: mirades generacionals

· Lluís Brunet. Fotògraf

· Sira Esclasans. Fotògrafa i fotoperiodista freelance