El Ple de les Borges referma el seu compromís amb l’educació i declara d’especial interès i utilitat les obres de l’Escola Joan XXIII

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

El Ple ordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest dijous, 29 de setembre, ha aprovat per unanimitat la declaració d’especial interès i utilitat municipal de les obres a la façana, els lavabos i les escales de l'Escola Joan XXIII, a càrrec del Departament d’Educació, en considerar que són uns treballs de conservació i millora de l’edifici on està ubicada l’escola pública del municipi. La declaració permetrà una bonificació fiscal dels impostos lligats a les obres, i més endavant el Departament les executarà. Igualment, la sessió ha servit per aprovar una modificació de l’Ordenança fiscal que regula les taxes de documents administratius, i per debatre quatre mocions.

En concret, el Ple de les Borges ha donat llum verda amb els vots a favor de l’Equip de Govern i de l’oposició a la declaració d’especial interès municipal de la substitució dels baixants exteriors de la façana de l’Escola Joan XXIII, que són d’amiant, la renovació de les piques dels diferents lavabos i el canvi de paviment de les escales del centre. D’aquesta manera, el consistori borgenc reitera el seu compromís amb l’educació, després que aquest curs 2022-2023 s’hagi iniciat amb els centres educatius renovats.

Igualment, aquesta declaració permetrà bonificacions fiscals del 70% en l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), en la mesura que així ho estableix la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i les Ordenances fiscals municipals, que contemplen aquesta exempció per a les obres que són declarades pel Ple d’especial interès o utilitat en termes socials, culturals, històrics, artístics o de foment de l’ocupació. En concret, suposarà una bonificació de 879,72 euros, que corresponen al 70% dels 1.256,74 euros de l’ICIO, per unes obres que són a càrrec del Departament d’Educació i tenen un cost de 36.217,35 euros.