El president Aragonès inaugurarà la 60a Fira de l’Oli i les Garrigues demà a les 11 h del matí

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, inaugurarà aquest divendres, 20 de gener, la 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques, en una edició que 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues i comptarà amb una setantena d’actes, entre les quals 44 xoucookings i prop d’un centenar d’expositors d’oli i productes de proximitat repartits en més de 5.800 m2.

El president Aragonès encapçalarà l’acte inaugural a les 11 h, a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli, acompanyat de l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó. En concret, aragonès farà el parlament inaugural i lliurarà el Premi Cultura de l’Oli 2023 a l’Escola Agrària de les Borges Blanques.

Entre les novetats destacades, hi haurà xefs amb sis estrelles Michelin que oferiran xoucookings en directe, el millor mestre xocolater del món, el copresentador del ‘Cuines’ de TV3 i grans figures de la gastronomia del nostre país. La clausura estarà dedicada a tots els equips que històricament han fet Fira i als expositors i expositores i hi haurà un homenatge encapçalat pel president Artur Mas i dedicat a tots els qui han donat suport a la fira.

També destaca l’agermanament amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que apadrinaran els ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2023: l’empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González. El Premi Cultura de l’Oli 2023 serà per a l’Escola Agrària de les Borges. Així mateix, Lo Pau de Ponts composarà una cançó per homenatjar els seixanta anys de Fira, i el Concert de l’Oli d’enguany, previst per dissabte a la nit, serà a càrrec de Doctor Prats.