Empresonat un home per l'assassinat del vigilant d'una plantació de marihuana a les Borges Blanques 

Pla obert on es pot veure un cotxe dels Mossos d'Esquadra al davant de la finca on hi hauria hagut un possible assassinat d'un vigilant d'una plantació de marihuana, a les Borges Blanques, el 26 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla obert on es pot veure un cotxe dels Mossos d'Esquadra al davant de la finca on hi hauria hagut un possible assassinat d'un vigilant d'una plantació de marihuana, a les Borges Blanques, el 26 d'octubre de 2021. (Horitzontal)

Redacció | Foto: ACN (Arxiu)

Un veí de Lleida d'uns 44 anys està en presó preventiva des del juny, quan va ser detingut per l'assassinat del vigilant d'una plantació de marihuana a les Borges Blanques, l'octubre de 2021, tal com ha avançat el diari Segre i ha confirmat l'ACN. El cos de la víctima, un jove de 20 anys de Barcelona, encara no ha aparegut tot i que se'l va buscar fins i tot amb drons. Tot i això, la Unitat Territorial d'Investigació (UTI) de Ponent dels Mossos va aconseguir prou indicis per apuntar que el detingut seria l'autor del crim i que van fer que el jutge n'ordenés la presó. El cas està sota secret de sumari i els Mossos investiguen la relació del detingut amb la víctima i els responsables de la plantació que van denunciar els fets.

El suposat assassí és A. B. M. i va ser detingut per la Unitat Territorial d’Investigació (UTI) de Ponent dels Mossos al juny. Després de passar a disposició judicial, el jutge en va ordenar presó preventiva. L'home està des de llavors al Centre Penitenciari de Ponent i la causa està oberta per assassinat.

El 23 d'octubre de 2021 tres homes van denunciar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida haver-se trobat mort el vigilant d'una plantació de marihuana amagada en una casa de les Borges Blanques. Després de desplaçar-hi efectius policials, però, no s'hi va localitzar cap cadàver.

La policia va estar buscant el cos al voltant de la finca, situada a les proximitats del cementiri de la capital de les Garrigues i fins i tot va fer servir drons per la recerca. També hi van participar efectius de la unitat subaquàtica que van buscar en diversos punts del canal d'Urgell així com la unitat canina amb diversos gossos rastrejadors, també sense èxit.

Els tres homes que van denunciar el suposat assassinat van quedar inicialment detinguts com a responsables de la plantació de marihuana i després van quedar en llibertat amb càrrecs.