La família Segura-Garsaball cedeix un valuós fons documental a l'Arxiu Comarcal de les Garrigues

El Sr. Josep Segura Garsaball, en representació de la seva família, ha ingressat provisionalment un important fons documental a l'Arxiu Comarcal de les Garrigues
mides-comarques-de-ponent_acAyhS8G
photo_camera Document de la família Segura-Garsaball lliurat a l'Arxiu Comarcal ©Arxiu Comarcal de les Garrigues

Amb l'objectiu de contribuir a la conservació de la història de la comarca de les Garrigues i, especialment, de les Borges Blanques, la família Segura-Garsaball ha lliurat centenars de documents a l'Arxiu Comarcal. Aquest fons inclou escriptures i documentació familiar, programes de festes majors de les Borges Blanques des dels anys trenta, programes de la fira de l'oli, cartells, fotografies antigues, esqueles, revistes històriques com Horitzó, Avenç, Sempre Avant, L'Estel i Solidaritat Catalana, així com diversos VHS, DVD i clixés fotogràfics en blanc i negre.

El besavi del Sr. Segura, Pau Segura Rovirosa, va ser primer tinent d'alcalde del consistori de les Borges Blanques l'any 1932 i va morir durant el bombardeig de 1938.

Va conservar molta documentació municipal, incloent correspondència dels anys 1939 a 1944, documents sobre la portada d'aigua de 1930 i 1931, i documentació del Sindicat Agrícola de les Borges Blanques.

L'Arxiu Comarcal de les Garrigues ara té la tasca de valorar el fons, inventariar els documents i redactar una proposta de conveni de cessió en comodat que la família Segura-Arrufat i Garsaball-Sans haurà de signar amb la consellera de Cultura. Aquesta iniciativa de la família Segura-Garsaball serà fonamental per a la recuperació del patrimoni històric de la comarca i de la ciutat de les Borges Blanques.