La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra ha presentat el cartell de la 27a edició, obra del dissenyador Josep Patau

El regidor de Promoció Econòmica i Empresa de les Borges Blanques afirmava que, tot i que la producció serà menor, a la fira hi haurà oli per comprar i per tastar perquè és un espai on les marques es donaran a conèixer
Presentació del cartell de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques ©JosepAPérez 1
photo_camera Presentació del cartell de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques ©JosepAPérez 1

El regidor de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Salvador Noguera presentava aquest dimecres la imatge corporativa que tindrà la vint-i-setena edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra, obra del dissenyador Josep Patau. Un cartell que reflecteix una de les principals novetats del certamen d'enguany, com ja va avançar Noguera a Comarques de Ponent, l'obertura a noves varietats d'oli al marge de l'arbequina, procedents d'altres Denominacions d'Origen de Catalunya. El retrocés en l'edició que hauria correspost a la seixanta-una també és una de les novetats que explicava Noguera.

Presentació del cartell de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques ©JosepAPérez  2
Presentació del cartell de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques ©JosepAPérez 2

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra se celebrarà del 19 al 21 de gener i els organitzadors esperen una bona participació, les inscripcions es van obrir la passada setmana, i ja han començat a fer les primeres reserves segons explicava el regidor de Promoció Econòmica i Empresa de la capital de les Garrigues.

La campanya d'enguany

Noguera afegia que la campanya d'enguany arriba marcada de nou per la sequera. Segons les previsions de la federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), enguany s'elaboraran unes 20.000 tones d'oli al país, una xifra més alta que l'any passat però encara un 38% inferior respecte la producció mitjana habitual, d'unes 32.000 tones.

Amb aquest context, Noguera afirmava que, tot i que la producció serà menor, a la fira hi haurà oli per comprar i per tastar perquè és un espai on les marques es donaran a conèixer. "D'oli no el faltarà, segur", assegurava.