Les Garrigues Altes inicien el procés participatiu pel POUM plurimunicipal

El Soleràs serà el primer municipi que acollirà una sessió informativa sobre el pla que ha de servir per afrontar els reptes de futur de la comunitat de municipis

DCIM\100GOPRO
photo_camera El Soleràs, el primer municipi en acollir jornades participatives del POUM ©DiputaciódeLleida

Els vuit municipis mancomunats a la comunitat de les Garrigues Altes —Granyena, el Cogul, el Soleràs, Juncosa, els Torms, la Granadella, Bovera i Bellaguarda— juntament amb el Departament de Territori enceten aquest setembre el procés participatiu per al POUM plurimunicipal. La voluntat d’aquest és fer front a la problemàtica del despoblament als municipis a través d’equipaments i planificació urbanística.

La primera trobada serà al Soleràs el 26 de setembre i s’explicarà el funcionament i els objectius del pla.

Cartell de la primera jornada informativa del POUM de les Garrigues Altes
Cartell de la primera jornada informativa del POUM de les Garrigues Altes

Les sessions obertes a la ciutadania que es duran a terme entre els mesos de setembre i octubre serviran per acostar els quatre eixos de debat: protecció i regulació dels espais oberts, habitatge i model urbà, model econòmic-productiu i infraestructures i model territorial. Cada reunió comptarà amb un ponent expert en la temàtica i després hi haurà un espai de deliberació.

La comunitat de municipis de les Garrigues Altes va néixer el març del 2022 després del treball conjunt fet prèviament entre alguns dels pobles que en formen part. Entre els seus serveis s’hi troba l’oficina Arrela destinada al repoblament de les Garrigues Altres a través de programes d’acollida, borses de treball, espais compartits i altres recursos.