A les Garrigues han sol·licitat el Carnet al voltant de 1.500 joves

Joventut va arrencar el programa pilot del Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans, entre ells els lleidatans Agramunt i la Seu d'Urgell, i a conseqüència de l'èxit de la iniciativa, el Govern el va continuar estenent a nous municipis i comarques
Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez
photo_camera Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez

Les Garrigues forma part a partir d'avui del club selecte de comarques de Catalunya que disposen de Carnet Jove local, un document que permet als seus titulars disposar de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional.

Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez
Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez

Aquest dimarts la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, acompanyada del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas presentaven el Carnet Jove de les Garrigues del que se'n podran beneficiar els garriguencs d'entre 12 i 30 anys, a hores d'ara ja l'han sol·licitat 1.490 nois i noies.

Joventut va arrencar el programa pilot del Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans, entre ells els lleidatans Agramunt i la Seu d'Urgell, i a conseqüència de l'èxit de la iniciativa, el Govern el va continuar estenent a nous municipis i comarques.
Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez
Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit comarca és oferir avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de les Garrigues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments dels diferents municipis d’arreu de la comarca i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb les Garrigues i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

Fins al moment, una trentena d'establiments i entitats formaran part del catàleg d'avantatges del document com l’Espai Macià, a les Borges Blanques, la piscina municipal de Juneda o el conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. 

"Volem que el Carnet Jove sigui una eina útil en el dia a dia dels joves de les Garrigues, i per això potenciem els avantatges en comerços i serveis de proximitat", explicava Girós

Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez
Presentació Carnet Jove de les Garrigues ©JosepAPérez

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut explicava que el nou Carnet Jove de les Garrigues connectarà el Carnet Jove —que ja és molt popular entre la joventut catalana— amb el món comarcal i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas destacava que “el Carnet Jove de les Garrigues representa una eina fonamental per fomentar la participació activa dels joves en la vida comunitària i econòmica de la nostra comarca, enfortint, així, el seu arrelament al territori”.

"Des del Consell estem encantats de veure com aquesta iniciativa pren forma i comença a donar fruits", deia Villas

Accedir al Carnet Jove de les Garrigues

Els joves que decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove de les Garrigues té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament.