Inauguren l’exposició 'Arbres i plantes dels Canals d’Urgell' al CAMP de Juneda

L’exposició, que recull una trentena de làmines que il·lustren l’arbrat que ressegueix els Canals d’Urgell i algunes de les plantes que creixen al seu entorn, romandrà al CAMP fins al 29 d’agost
1692256052241
photo_camera Inauguració de l'exposició 'Arbres i plantes dels Canals d’Urgell' al CAMP de Juneda. © Associació la Banqueta (Juneda)

Ahir, dimecres 16 d'agost, el Centre de les Arts i Memòria de Ponent de Juneda (CAMP) va inaugurar l’exposició Arbres i plantes dels Canals d’Urgell de Juneda. L’exposició impulsada per l’associació la Banqueta i la plataforma Canal Viu recull una trentena de làmines que il·lustren l’arbrat que ressegueix els Canals d’Urgell i algunes de les plantes que creixen al seu entorn. L’exposició romandrà fins al pròxim 29 d’agost.

1692256052236
Exposició 'Arbres i plantes dels Canals d’Urgell' al CAMP
de Juneda. © Associació la Banqueta (Juneda)

Aquestes il·lustracions van formar part dels calendaris que les mateixes associacions van editar els anys 2022 i 2023, creades per les artistes ponentines Heura Gaya i Mercedes Dalmau. Les creacions també s’acompanyen de poemes breus del poeta Anton Not i d’informació divulgativa sobre les espècies il·lustrades. Segons Francesc Gaya, president de l’ADPN la Banqueta i coordiandor de l’exposició, l’objectiu és “identificar les característiques principals de la fauna del nostre entorn a través de la mirada d’artistes propers”.

La inauguració també va comptar amb una xerrada pedagògica a càrrec d’Amanda Bataller i Marc Martínez, del col·lectiu Eixarcolant. Va finalitzar amb un tast de plantes silvestres comestibles on es van posar en valor les seves qualitats culinàries (verdolaga, blecs i ortigues).