Jordina Biosca i David García obren el Garrigues Guitar Fest

Foto: Ajuntament de les Borges Blanques.

Aquest diumenge s'ha donat el tret de sortida als concerts de l’XI Guitarfestival a les Borges Blanques amb un espectacle oral a ritme d’acords al pati del Casal Marino. Barbaritats relatades per l’actriu Jordina Biosca han fet ressaltar amb les sis cordes de la guitarra de David García

Aquesta setmana vinent continuaran els concerts a les esglésies romàniques de Torrebesses i Vinaixa, temples amb una sonoritat espectacular executada per la talentosa guitarrista romanesa Ana Maria Iordache, guanyadora del Certamen Llobet 2021 a Barcelona, i el guitarrista xilè Nicolás Acevedo, guanyador del Certamen Pujol 2019 de la Granadella. S’acabarà a la catedral de les Garrigues, l’església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella, amb el Duo Terracota, els lleidatans Jordi Roure a la viola i Carles Herraiz a la guitarra.

El mes de juliol finalitzarà la primera part del festival a l’església dels Torms amb la participació del jove duet format per Sara Rojo al violí i Miguel Marín a la guitarra, i a l’església d’Arbeca l’actuació del veterà duo de cambra format per Olga Kobékina al clavecí i Sergi Vicente a la guitarra, tots dos professors del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

L'esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues, s'acollirà en deu pobles de la comarca: Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, els Torms, l’Espluga Calba, Granyena de les Garrigues, la Floresta, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Torrebesses i Vinaixa seran testimonis presencials de les més altes figures locals i internacionals de les cordes polsades.