Josep Rull inaugura el curs a l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues amb una xerrada sobre la seva experiència a la presó

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Més de 200 persones han participat aquest dijous a la tarda a la sessió inaugural de l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues, que ha anat a càrrec del conseller legítim Josep Rull, qui ha donat a conèixer el vessant més humà de la seva experiència a la presó i ha posat en valor la tasca de la gent gran dels diferents municipis catalans que van participar en el referèndum de l’1-O: “Si vostès no van tenir por, nosaltres no teníem dret de tenir-ne, i aquesta és la força més poderosa”, ha dit Rull.

La sessió, que s’ha desenvolupat al Pavelló de l’Oli de les Borges, també ha comptat amb una introducció de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el professor d'Història de la Música de la UdL Màrius Bernadó, a càrrec de les Aules d’Extensió del territori, i el president de l’Aula de les Garrigues, Ramon Miró. A continuació, ha tingut lloc la conferència del conseller legítim.

Durant la conferència, que s’ha dut a terme sota el títol ‘La presó, escola d’humanitat’, Rull ha compartit amb les persones presents tot allò que va viure i va veure a la presó. Ha donat a conèixer les experiències més dures, com el fet de poder veure els seus fills només quatre hores al mes, o el càstig rotund que van rebre a la presó davant la mala imatge que s’havia projectat dels presos independentistes. Igualment, ha compartit algunes de les bones experiències durant els més de tres anys que va romandre a presó, com el suport que va rebre d’un Guàrdia Civil que havia treballat a Catalunya, o la bona relació amb diferents col·lectius de la presó. “Tones de bondat i humanitat on menys m’ho esperava”, ha conclòs Rull.

Durant l’acte inaugural de l’espai, el conseller legítim també ha destacat la força de voluntat de la gent gran de les Garrigues que s’han apuntat a l’Aula, que “no té a veure amb l’edat, sinó amb la voluntat de transcendir”, i ha encoratjat tothom a participar en les conferències que es duran a terme.