L’Ajuntament de les Borges organitza un curs per aprendre a fer orelletes, el dolç típic de Festa Major

El curs l’impartiran les borgenques Montse Vallés i Trini Boldú i es farà a la plaça U d’Octubre, a 2/4 de 8 del vespre

Imatge d'una de les edicions anteriors del curs per aprendre a fer orelletes a les Borges Blanques. © Ajuntament de les Borges Blanques
photo_camera Imatge d'una de les edicions anteriors del curs per aprendre a fer orelletes a les Borges Blanques. © Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat el divendres 18 d’agost un curs per aprendre a fer orelletes, un dolç propi de molts territoris dels Països Catalans i que a les Borges Blanques i altres municipis de les Garrigues s’elabora principalment per la Festa Major.

El curs l’impartiran les borgenques Montse Vallés i Trini Boldú i es farà a la plaça U d’Octubre, a 2/4 de 8 del vespre. La inscripció és gratuïta i es pot fer presencialment a l’Ajuntament o per telèfon al 973142850. Les places són limitades (30 persones).

Amb aquest curs, a més de promoure aquest dolç de la gastronomia popular en els prolegòmens de la Festa Major, que en el cas de la capital de les Garrigues tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre, el consistori vol facilitar que aquelles persones que no han tingut ocasió de rebre el saber ancestral per via familiar també puguin incorporar aquest coneixement i traspassar-lo. La iniciativa s’emmarca en l’aposta municipal i de la Comissió de Festes de treballar el vessant popular de les Festes Major i posar la primera pedra de cara a una futura trobada o concurs d’elaboració d’orelletes.

Les orelletes són un dolç de pasta plana i rodona, fregit i ensucrat, que s’ha transmès de generació en generació. L’olor que desprèn als carrers la seva elaboració són un clar indicatiu de la proximitat de les festes.