La 60a Fira de l’Oli i les Garrigues de les Borges Blanques creix en superfície i tindrà prop d’un centenar d’estands

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per celebrar la 60a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que torna a les Borges Blanques del 20 al 22 de gener del 2023 i que comptarà amb una setantena d’actes, entre els quals destaquen 44 xoucookings amb els quals el certamen referma la seva aposta per la gastronomia feta amb productes de qualitat i proximitat.

La Fira de l’Oli comptarà enguany amb 34 estants vinculats al sector de l’oli de qualitat verge extra, 4 més que l’any passat, i 60 estants vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, 11 més que en l’edició anterior, i dels quals 38 es troben al Pavelló Comercial, 16 a la carpa i 6 són exteriors. Igualment, creix la superfície total de Fira, que assoleix els 5.800 metres quadrats, 800 més que en l’edició del 2022. En concret, enguany s’ha instal·lat una nova carpa per als concerts de 1.200 m2 que substituirà l’antiga, de 400 m2.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que a principis de la setmana passada la Fira ja va arribar al 100% d’ocupació, amb la qual cosa l’organització preveu recuperar les xifres d’abans de la pandèmia. Per tot això, Palau ha afirmat que el consistori i el Patronat de Fira encaren aquests 60 anys del certamen “amb molt bones sensacions i molta il·lusió”. Palau també ha destacat que, per commemorar aquesta edició tan especial, “retrem homenatge a la gran tasca que han fet ajudant a créixer el món rural i al servei de les Garrigues, tant les persones de fora que ens han ajudat a fer la Fira gran, com als de casa, que l’han organitzat any rere any i han aconseguit consolidar un certamen de gran qualitat”.