La cooperativa Tres Cadires engega un micromecenatge per finançar les obres de l'obrador

Després de sis anys de vida, la Cooperativa Tres Cadires s’ha consolidat com a elaboradora artesana de licors i vermuts de qualitat, com a distribuïdora de begudes que ofereix una alternativa a comerços i restauració, i com a dinamitzadora en matèria d’agroecologia i economia social i solidària. Però la cooperativa manifesta que, durant aquests sis anys, no han pogut continuar millorant l’obrador ni fer-se una oficina.

Per aquest motiu acaben d’engegar un micromecenatge a través del qual finançar aquestes obres, i ampliar així l’obrador compartit d’Arbeca i crear una oficina que volen compartir també amb altres projectes afins. Unes millores que permetran, per tant, consolidar els espais de la cooperativa i fer un pas més per esdevenir un pal de paller del moviment cooperatiu i agroecològic de Ponent.

Per fer front als costos de les obres esperen recaptar un mínim de 16.000 €, amb recompenses com els seus propis licors i vermuts, productes d’altres projectes del territori, samarretes dissenyades especialment per a l’ocasió i, fins i tot, un gravat de Josep Guinovart.

Tenen 40 dies per aconseguir-ho. Si no arriben a la xifra mínima, no podran ingressar els donatius rebuts. Però des de Tres Cadires manifesten que tenen clar que ho assoliran, "gràcies sobretot al treball en xarxa intens que han fet a Ponent i arreu del país durant els seus sis anys de vida".

Tres Cadires ha demostrat que és possible, viable i necessari un model de projecte elaborador i dinamitzador al mateix temps. Per això, creu necessari consolidar aquest model, que busca fer créixer les alternatives al model consumista-capitalista actual. Però necessiten fer un pas més per consolidar-se a tots els nivells com a node cooperatiu i agroecològic de Ponent, i demanen la implicació de tothom per fer-ho realitat. Al web es pot trobar tota la informació d’aquesta iniciativa i fer-hi aportacions.