La 20a Cursa de l’Oli de les Borges comptarà amb 500 participants i referma la seva aposta pels productes de proximitat

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges Blanques acollirà aquest diumenge, 22 de gener, la 20a Cursa de l’Oli, que se celebra en el marc de la 60a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues i que enguany recupera les xifres d’abans de la pandèmia amb 500 atletes inscrits per participar en aquesta cursa amb dos recorreguts.

Entre les novetats destacades, els obsequis d’enguany per a les persones corredores seran productes locals i de proximitat. Igualment, i tal com s’ha fet en aquests darrers cinc anys, s’obsequiarà les persones guanyadores de cadascuna de les curses amb el seu pes amb oli. En total, l’organització preveu entregar més de 80 premis en aquesta 20a Cursa de l’Oli.

Com de costum, la cursa comptarà amb dos recorreguts: un de cinc quilòmetres i un de deu. Ambdues curses sortiran a les 10 h del matí de diumenge, 22 de gener, des de la placeta del Terrall. Les persones participants faran un tomb pel parc un recorregut en direcció sud fins a la falda dels Bessons, i tornaran fins a la placeta del Terrall.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts l’acte de presentació de la 20a Cursa de l’Oli, que ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms; la diputada Rosa Maria Perelló; Jordi Gil, en representació del Club Atlètic Borges, organitzador de l’esdeveniment esportiu; Andreu Salvadó, director d’Aritmos, una de les empreses patrocinadores de la cursa, i Jordi Sans, vicepresident de la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges, patrocinadora de la cursa, productora i comercialitzadora d’oli.

L’acte ha servit per donar a conèixer tots els detalls d’aquesta cursa popular que arriba a les 20 edicions com un certamen consolidat i que aquest dimarts tanca inscripcions amb 500 participants, 150 més que l’any passat, i amb l’objectiu de recuperar la normalitat després d’aquests darrers anys de restriccions.