La Diputació inicia les obres de millora de la carretera LV-7031 de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues

Redacció | Foto: Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida, a través dels Serveis Tècnics de Vies i Obres, invertirà 2 M€ en la millora de la carretera LV-7031 entre les Borges Blanques i Cervià de les Garrigues. Les obres obligaran al tall de la via entre el 13 de febrer i el 31 de juliol. El pressupost projectat és de 2.030.765,11 € i correspon al Pla de Millora de Carreteres iniciat l’any 2022.

Concretament, es tracta del ‘Projecte constructiu. Desglossat núm. 3 i actualització de preus. Condicionament. Eixamplament i millora de la carretera LV-7031, de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues’, i afectarà el tram entre els punts quilomètrics 8+300 i 13+000.

El tall de la carretera es produeix a causa del necessari moviment de terres amb terraplenats i, especialment pedraplenats, de gran envergadura que dificultaria molt el pas de vehicles.

La millora d’aquest tram de quasi cinc quilòmetres suposarà que la via passi a tenir una amplada de 7 metres (3,5 per carril), augmentant significativament els 5 metres que hi havia fins a l’actualitat. A més, es faran millores en set corbes, en les quals es farà un nou traçat, mantenint la senyalització necessària per a cada incidència. També es farà la construcció de cunetes de formigó.

Durant les obres s’han previst itineraris alternatius per les carreteres N-240, LP-7013 i LP-7032 per l’Albi.

El Pla de Millora de Carreteres 2022 comptava amb una altra obra de gran envergadura, com és la rehabilitació del pont de Monarés i construcció de la via verda a la carretera LV-9121, de la C-13 a Llimiana, que es va executar amb un pressupost d’1,1 M€ i que ha estat recentment oberta al trànsit. Les obres es van iniciar el passat mes de juny.