La Firra, les Jornades Europees de Patrimoni i un festival musical omplen de vida les Borges Blanques

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges Blanques prepara un cap de setmana carregat d’activitats, en què se celebra la 7a edició de la Firra, la Fira de la Cervesa Artesana, i l’Espai Macià i Cal Gineret organitzen una jornada de portes obertes per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni. Igualment, s’inaugura una nova exposició a la Biblioteca, se celebra el XXIV Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2022 i tindrà lloc una nova sessió de ball al pavelló.

Avui la capital garriguenca acull la 7a edició de la Firra, que torna després de l’aturada a causa de la pandèmia i que ofereix, des de les 18 hores i fins a la mitjanit nombroses activitats vinculades a la cervesa. En concret, el Parc del Terrall ha acollit una mostra de 8 elaboradors de cervesa de la terra, animació infantil, concerts, discjòqueis i una ‘beerbacoa’, en la qual les persones assistents podien adquirir els tiquets a la mateixa Firra i disposar de tres espais diferents amb taules i cadires per sopar. Entre les actuacions musicals, han portat els seus directes a les Borges el grup d’arrel cubana Sonsonite, i la formació La Rumba Blanca. La jornada finalitzarà de la mà de quatre discjòqueis borgencs.

Diumenge, 9 d’octubre, l’Església Parroquial de les Borges acollirà una jornada musical en el marc del XXIV Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2022. En concret, portarà el seu directe a les Borges la Coral Canigó, amb la soprano Judit Muñoz i Sellés, i l’organista Joan Espuny, sota la direcció de Xavier Solà. Tindrà lloc a les 18.30 h, amb entrada gratuïta. Igualment, aquest mateix diumenge tindrà lloc la segona sessió d’aquesta temporada de ball d’envelat al Pavelló de l’Oli. La temporada, que va començar aquest 2 d’octubre, continua aquest diumenge amb una sessió a càrrec de Grup 43.