La Fundació La Manreana rep el suport de la Fundació "la Caixa" per les sessions d’intervenció assistida amb cavalls a la gent gran

Redacció | Foto: La Manreana.

La Fundació La Manreana ha rebut el suport de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, amb una aportació econòmica de 4.500 euros, per les sessions d’intervenció assistides amb cavalls dirigides a augmentar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la interacció entre l’animal i l’ésser humà. Gràcies al moviment tridimensional i la temperatura corporal del cavall es poden tractar patologies físiques i psicològiques.

La biofília dins la teràpia eqüestre resideix en la capacitat de l’animal per acceptar a les persones tal com són com a companys de joc. Els cavalls, a través de la comunicació no verbal, acullen als usuaris i acceptant-nos plenament, tal com som com a persones, fet que ens ofereix benestar, millores en la interacció social i augment de l’autoestima.

L’increment de dependència i l’augment de la longevitat, entre altres factors socials,  potencien situacions en què les persones grans se senten desplaçades, donant lloc a sentiments de solitud i buit emocional, que requereix atenció adaptada per sentir-se acompanyat en els seus canvis físics i emocionals.

El treball assistit amb cavalls és una modalitat terapèutica que utilitza els beneficis físics i psicològics que proporciona el cavall, amb l’objectiu de  millorar la qualitat de vida de les persones.

El vincle que es genera en relacionar-se amb el cavall i les connotacions positives de l’entorn rural, permeten treballar aspectes d’àmbit emocional, social i relacional. A mesura que transcorren les sessions, a través d’activitats quotidianes com la cura, la neteja i l’alimentació de l’animal, s’estableix un vincle emocional entre l’adult i el cavall que es converteix en l’eix bàsic del procés terapèutic.