La DOP Les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida impulsen la campanya 'A taula, amb DOP Les Garrigues'

Enric Dalmau va fer referència a la "greu situació que pateix el sector" a causa de la falta de pluja, tot i disposar en el 70% de la producció reg de suport, en la resta no es "podrà collir res"
Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez
photo_camera Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez

Per primera vegada La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida fan una aposta ferma per fomentar el consum d'oliva arbequina de les Garrigues, impulsant la campanya “A taula, amb DOP Les Garrigues” amb aquesta iniciativa ambdues entitats tenen la voluntat de fomentar les propietats de l'oli extra verge a través de les propostes gastronòmiques de la restauració.

En terres lleidatanes els restaurants l’Ideal, Cal Menut, Hotel Castellarnau, Aggio, Aimia, Carballeira, Celler del Roser, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Ferreruela, Gaudium, La Masia, L’Espurna, el Parador de Lleida, QR Cafè i Saroa; es convertiran en prescriptors del "millor oli del món", segons Ramon Solsona, el secretari general d’Hostaleria de Lleida.

Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez
Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez

Els restaurants oferiran degustacions gratuïtes, des d'aquest cap de setmana i fins a l'11 de juny, de dues varietats d'oli, un verd amb un sabor que recorda l’ametlla, la carxofa i la tomaquera; i un l’oli madur, afruitat amb tocs a herba i fenoll

Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez
Campanya, A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació ©JosepAPérez

Per compensar la campanya els clients rebran una butlleta de rasca i guanya que els permetrà participar en el sorteig d’una ampolla d’oli de la DOP Les Garrigues o un dinar valorat en 80 euros en un dels restaurants que participen en la promoció del producte garriguenc.

El president d’aquesta DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, van presentar ahir la campanya A taula, amb DOP Les Garrigues a la Diputació de Lleida. Dalmau va destacar la qualitat dels olis que produeixen les vint-i-una cooperatives-operadors associats, que compleixen “uns estrictes controls”.

El president de la DOP , va aplaudir també la nova relació de col·laboració amb Hostaleria, que naix amb la voluntat de tenir continuïtat amb iniciatives

La sequera

Enric Dalmau va fer referència a la "greu situació que pateix el sector" a causa de la falta de pluja, tot i disposar en el 70% de la producció reg de suport, en la resta no es "podrà collir res". El reg de suport és important i en un principi "tindrem garantit l'abastament", però és evident que el sector continuarà patint la disminució de la producció. Per Dalmau, ara per ara, la situació "és molt crítica per a tot el sector agrari", i tots els agents hauran de fer plantejaments seriosos.