L'empresa Agbar tenia previst incrementar un 18% el rebut de l'aigua als usuaris de les Borges Blanques

La companyia Agbar aplicarà un increment del 3% als primers 20 metres cúbics, d'un 5% fins a 25 metres cúbics dels habitatges, i un 50% als consums de les grans indústries, una reducció més justa per als consumidors locals, segons l'equip de Govern
Ple ordinari del 30 de novembre a les Borges Blanques ©Borges
photo_camera Ple ordinari del 30 de novembre a les Borges Blanques ©Borges

L'equip de Govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha arribat a un acord amb l'empresa Agbar, que gestiona el servei d'aigua, amb el qual no aplicarà l'increment del 18% que tenia previst en el rebut del servei al usuaris locals. La companyia aplicarà un increment del 3% als primers 20 metres cúbics, d'un 5% fins a 25 metres cúbics dels habitatges, i un 50% als consums de les grans indústries.

Aquesta millora de les condicions es va aconseguir després que el consistori garriguenc decidís demanar a la companyia una contraoferta, i es va aprovar en el decurs de la sessió Plenària del 30 de novembre, una ordenança fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua que s'aplicarà a partir del 2024.

L'equip de govern considera que aquestes xifres els semblen la millor manera per mantenir, al màxim, un preu just a la majoria dels consumidors del municipi

El Ple ordinari del 30 de novembre també va donar llum verda a la renovació, per quatre anys més, del conveni de col·laboració entre el consistori de la capital de les Garrigues i el Servei Català del Trànsit, que es va signar l'any 2019 en l'àmbit de seguretat viària. Aquest acord tenia com a objectiu la col·laboració del Servei Català de Trànsit amb el govern local i la policia local per tal de reduir els accidents de trànsit i potenciar una mobilitat segura i sostenible.

Els grups d'Esquerra Republicana de Catalunya i Borges per la República presentaven una proposta al Ministeri de Justícia, per tal que doti el personal dels registres civils de formació i eines adequades, així com del personal necessari a les oficines del Registre Civil per a garantir una bona implantació de la plataforma DICIREG.