L’Ajuntament de les Borges arranja la paret del cementiri per completar les obres de millora de l’espai

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de les Borges.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de les parets que formen el recinte del cementiri municipal. Els treballs, que han tingut un import de 5.045,70 euros, IVA inclòs i han anat a càrrec d’una empresa del municipi, completen les obres de millora d’aquest espai fúnebre.

En concret, s’ha dut a terme l’arranjament dels murs perimetrals de tàpia del cementiri, que s’han arrebossat i s’han pintat de nou. Ara, només resta acabar d’arreglar a part inferior del mur, que és de pedra, una tasca que es preveu dur a terme en els pròxims dies.

Els treballs responen a la voluntat de mantenir tots els espais públics municipals en bon estat, a través d’un manteniment periòdic. L’alcaldessa, Núria Palau, ha explicat que els murs que s’han arreglat estaven erosionats a causa del pas del temps i de les inclemències meteorològiques i que, ara, gràcies a les obres, l’espai torna a estar en bones condicions. “Creiem que el cementiri és un espai fonamental per recordar els nostres difunts, i que ha d’estar sempre arreglat, i no només per Tots Sant”, ha dit Palau.

Aquestes obres se sumen a les actuacions que es van dur a terme a finals del 2020 i que van consistir en la construcció del mòdul de 64 nínxols i un espai per a homenatjar i recordar els infants no nats. Aquesta actuació, juntament amb els tractaments fitosanitaris que es duen a terme periòdicament per evitar l’assecada dels xiprers del cementiri, garanteixen que l’espai estigui cuidat.