L’Ajuntament de les Borges Blanques convocarà amb urgència una Junta Local de Seguretat per abordar l’apunyalament mortal d’aquest diumenge

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat aquest dilluns que el consistori borgenc convocarà amb urgència la Junta Local de Seguretat, amb l’objectiu de tractar l’apunyalament mortal que va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, i de trobar una solució als diferents problemes de convivència i inseguretat que pateix el municipi. En aquest sentit, Palau ha reiterat la necessitat de combinar les ajudes socials amb la mà dura policial i la celeritat judicial per resoldre la problemàtica, i el consistori espera que la Junta Local de Seguretat es pugui dur a terme en els pròxims dies, en la mesura que cal quadrar les agendes entre les diferents persones a les quals es demana l’assistència, com el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el subdelegat del Govern Espanyol, José Crespín, i el delegat del Govern de la Generalitat, Bernat Solé, així com els caps dels cossos i forces de seguretat amb competències al municipi.

Núria Palau ha lamentat aquest fet tan greu i ha traslladat el seu suport i ha demanat respecte per la víctima i els seus familiars. Per a l’alcaldessa borgenca, es tracta d’una situació “indignant”, i lamenta que s’hagi arribat a uns fets d’aquesta gravetat, “malgrat tantes vegades que hem demanat ajuda”. Per això, ha reivindicat la necessitat de dur a terme aquesta Junta Local de Seguretat tan aviat com sigui possible, per posar solució d’una vegada a la sensació de manca de seguretat, a causa de les persones ja identificades i vinculades a fets delictius recents, que residien de forma itinerant als blocs del carrer Santiago Rusiñol.

Davant d’aquests fets, Palau ha explicat que el consistori continuarà reclamant ajudes socials per a les persones vulnerables i en risc, mà dura policial i celeritat judicial per posar solució a la inseguretat ciutadana, que no només afecten aquest edifici, sinó tot el municipi, en haver-se detectat robatoris en habitatges, de vehicles o de combustible, entre altres problemes de convivència. Igualment, pel que fa a l’edifici, i als problemes d’okupacions, Palau reclama regularitzar la situació d’aquest col·lectiu vulnerable, a través de la compra dels habitatges, ara en mans de grans tenidors, per part de la Generalitat, que els oferiria en lloguer social. Així mateix, l’alcaldessa ha reivindicat la necessitat de sanejar el bloc “perquè perdi l’etiqueta de gueto”, i hi pugui residir un veïnat amb un contracte regularitzat, i que en tingui cura.