L’Ajuntament de les Borges Blanques i Agbar renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat a les Borges Blanques, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

L’import que s’hi destinarà és de 4.000 euros, per pagar el rebut de l’aigua a persones en situació de vulnerabilitat al municipi de les Borges Blanques. Des de l’any 2017, s’han destinat un total de 9.561 euros i se n’han beneficiat 60 famílies per garantir així el subministrament d’aigua a tothom.

A l’acte de signatura del conveni hi han assistit l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; la regidora de Cultura i Benestar Social, Ariadna Salla; la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, i el gerent, Francesc Giralt.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

Un fons de solidaritat per no deixar ningú enrere

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha explicat que l’objectiu que té aquest fons de solidaritat és de garantir un bé bàsic per a totes les borgenques i els borgencs, “per no deixar ningú enrere”, i donar suport a tots aquells veïns i veïnes que, amb la pujada dels costos, no poden fer front al pagament de la factura de l’aigua.

La directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, ha afirmat que “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem a les Borges Blanques, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l’Ajuntament de les Borges Blanques per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.

Agbar és una companyia compromesa amb les persones i el seu benestar. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

L’Ajuntament de les Borges Blanques i Agbar continuen amb la seva aposta per impulsar l’Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l’acompliment no només de l’ODS 6 (Aigua neta i Sanejament) i l’ODS 17 (Aliances per assolir objectius), sinó també de l’ODS 1 de Fi de la pobresa.