L’Ajuntament de les Borges canalitza i enjardina la zona del circuit de pump track

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat aquest dimecres les obres per crear un sistema d’evacuació d’aigua a la zona del circuit de pump track amb l’objectiu d’evitar inundacions, esllavissaments i preservar en bones condicions aquesta instal·lació esportiva que es va instal·lar ara fa prop d’un any. En concret, la Junta de Govern Local d’aquest dimecres ha donat llum verda a l’adjudicació del contracte menor d'obres d'adequació de l'entorn del circuit, que consistiran en l’arranjament dels talussos i la creació d’un sistema de desguàs, així com l’enjardinament d’aquest espai annex al camp de futbol 7 de la capital garriguenca.

Les obres, que està previst que comencin en les pròximes setmanes, s’han adjudicat a una empresa del territori, per un import de 8.999,27 euros, IVA inclòs, dels quals n’hi ha 5.123 que corresponen a la revegetació del talús i la plantació d’arbres, i 2.571,50 que corresponen al sistema de drenatge que s’instal·larà a la zona.

En concret, es durà a terme l’arranjament dels talussos, amb l’objectiu de preparar aquest espai perquè, quan plogui, no es produeixin esllavissaments ni es malmeti el paviment del circuit. Així mateix, s’instal·larà una canalera perquè l’aigua fluvial desemboqui, i, d’aquesta manera, s’evitarà que s’estanqui en aquesta instal·lació.

Igualment, les obres inclouran un enjardinament de la zona amb vegetació arbustiva autòctona, en la mesura que la plantació d’arbres també contribuirà a evitar els esllavissaments i, a la vegada, la vegetació proporcionarà ombra en aquest espai, que actualment es troba completament al sol.

En els pròxims mesos també està previst dotar el circuit de pump track de la capital garriguenca amb il·luminació a través de fanals. Així mateix, està previst aprovisionar la zona amb bancs i amb una font.