Laura Pujadas, la millor cuinera d'escola de Catalunya

En la modalitat de Sala ho ha fet Ton Zambrano del centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona (CETT), i pel que fa a l'àmbit social el guardonat ha sigut Christian David Valencia de la Fundació Formació i Treball
Guanyadors dels Premis Josep Lladonosa 2024 ©Inside
photo_camera Guanyadors dels Premis Josep Lladonosa 2024 ©Inside
Guanyadors dels Premis Josep Lladonosa 2024 ©Inside
Guanyadors dels Premis Josep Lladonosa 2024 ©Inside

L'estudiant de l'escola superior de cuina Villa Retiro de Xerta, Laura Pujadas ha sigut la guanyadora dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa en la categoria de Cuina, en la modalitat de Sala ho ha fet Ton Zambrano del centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona (CETT), i pel que fa a l'àmbit social de cuina el guardonat ha sigut Christian David Valencia de la Fundació Formació i Treball. 

Els participants van haver d'elaborar un aperitiu, un plat principal de cuina catalana i un servei de sala amb Oli Verge Extra de les Borges Blanques, uns encàrrecs que havien de realitzar en el temps de dues hores. Els criteris de valoració es basen en el gust, la textura, l'aroma, la presentació, la innovació, l'equilibri i l'ús de productes locals.

Final Premis Josep Lladonosa a les Borges ©JosepAPérez
Final Premis Josep Lladonosa a les Borges ©JosepAPérez

Els Premis Josep Lladonosa de gastronomia van celebrar aquest diumenge la final de la quarta edició al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, en la qual hi participaven vuit aspirants en la categoria de Cuina i set en la de Sala. Durant aquests mesos una trentena d'alumnes de quinze d’escoles de cuina de Catalunya van participar en les semifinals, el 15 de març, els representants dels centres de Girona i Barcelona, i el 14 d’abril a Reus, amb l’alumnat de Lleida i Tarragona.

El Premi Social dedicat a Josep Lluís Rull

Salvador Noguera, Josep Lladonosa, Joan Talarn i Pep Moreno ©JosepAPérez
Salvador Noguera, Josep Lladonosa, Joan Talarn i Pep Moreno ©JosepAPérez

Es tracta d'una modalitat oberta a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials, que des d'enguany porta el nom de l'empresari lleidatà  Josep Lluís Rull. Està coorganitzat i ajudat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Els alumnes de cuina van estar qualificats per un jurat que estava configurat per professionals del sector gastronòmic com Pep Moreno, Vicent Guimerà, Ferran Cerro, Xavier Benet, Susanna Aragón, Tana Collados i Elena Maestre. Per als de Sala ho van fer Pablo Sacerdote, Antonio Luque, Adrià de la Rosa, Marino Macías i Carles Boada. 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa els convoca l’Ajuntament de Les Borges Blanques en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, en homenatge al cuiner català i reconegut xef Josep Lladonosa i Giró. Els Premis són un reconeixement a la seva tasca de recerca sobre la cultura gastronòmica catalana, que documenta des de l'Edat Mitjana i va dirigit als alumnes de les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.