Les Borges acull la presentació de 'Padrines' amb dues de les seves protagonistes

Foto: Ajuntament de les Borges.

La vila de les Borges Blanques va acollir el passat divendres 8 d'abril la presentació de la novel·la il·lustrada 'Padrines' amb la seva autora, Mariona Visa, i les il·lustradores Clara Tanit i Tinta Fina. 

L'acte també va comptar amb la presència de l'ex llevadora del CAP de les Borges Blanques, Rosa Pons, i dues de les padrines protagonistes de les històries presents en l'obra.

En la novel·la gràfica, aquestes dones expliquen experiències que moltes d’elles mai no havien explicat a ningú. Comparteixen històries sobre la seva maternitat i la criança en una època en la qual tenir fills i cuidar de la família era el destí únic de la majoria d’elles, amb unes circumstàncies sovint molt dures i sense haver rebut prèviament cap mena d’educació sexual.

«No sabien gairebé res i van casar-se, van quedar-se embarassades i van parir sense rebre cap consell de ningú. En aquest llibre parlen com no ho havien fet mai fins ara sobre com van viure la seva etapa reproductiva: la primera regla, les relacions sexuals, els embarassos, els avortaments, els parts, la lactància…», va explicar Visa a l'editorial.

L’autora del text és la periodista i professora de la UdL, Mariona Visa, qui ha recopilat el testimoni de sis dones, totes àvies d’entre 80 i 90 anys del Pla de Lleida, a les quals va entrevistar al llarg d’un any.

Padrines, els testimonis d’aquestes dones pertanyents a una generació silenciada cobren vida, il·lustrats per sis artistes diferents: Clara-Tanit, Lorena Rivega, Alba Feito, Isabel Vila, Laia Arqueros i Nuria Inés Hernández (Tinta Fina). Cada una de les il·lustradores acompanya un testimoni.