Les Borges Blanques acullen la jornada inaugural del projecte Plançó, que implica el jovent del territori en les arts escèniques

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges ja ho té tot a punt per acollir aquest divendres, 28 d’octubre, la jornada inaugural del projecte ‘Plançó circuit escena jove Ponent Pirineu’, una iniciativa que té la voluntat d’incentivar les arts escèniques entre els joves, a través de la col·laboració de diferents municipis del territori de Lleida, entre els quals la capital garriguenca, que ha aconseguit implicar bona part del jovent en aquest projecte.

En concret, aquest divendres a les 19 hores, tindrà lloc l’arribada i la benvinguda del jovent dels diferents municipis, al Pavelló de l’Oli de les Borges. A continuació, a partir de les 19.30 hores, hi ha previst un taller de dansa per al jovent i, a les 21.30 hores, després d’una pausa per fer un entrepà, tindrà lloc l’espectacle ‘Transmissions’, que anirà a càrrec de la companyia homònima. La proposta és una conferència ballada que combina música, audiovisuals, paraula i moviment en viu per a explicar les danses urbanes en totes les seves dimensions. Finalment, a partir de les 22.30 hores, hi ha previst un debat i el comiat de l’acte.

Igualment, a les 12 hores d’aquest mateix divendres, hi ha prevista una presentació del projecte, des de la Sala de Plens de l’Ajuntament, que servirà per donar a conèixer la iniciativa i comptarà amb la participació de representants de les diferents institucions implicades.

En aquesta primera temporada del projecte Plançó, està previst dur a terme un total de set accions en diversos municipis, amb una periodicitat mensual fins a l’abril. Cada acció inclourà tallers, espectacles, debats i activitats diverses adreçades persones joves. En concret, Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Rosselló, Tàrrega, Torrefarrera, Tremp i Guissona són els quinze municipis participants en aquest projecte.

Cada poble té el seu rol en el projecte Plançó, de manera que alguns municipis programen, uns altres programen i porten grup de joves i finalment hi ha municipis que només porten grup de joves, perquè no disposen ni d’equipaments ni d’una programació regular. En el cas de les Borges, programarà la primera de les activitats, que també comptarà amb la participació del jovent del municipi.

Plançó és una iniciativa gestada en el marc de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida de l’SPEEM que disposa del finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, i les regidories de Cultura i de Joventut de cada municipi participant.