Les Borges Blanques acullen un espectacle d'humor sobre els rols de gènere

Redacció | Foto: ccma.cat

La capital de les Garrigues ja ho té tot a punt per acollir avui dissabte, 19 de novembre, l’obra de teatre ‘No fa més de 9.000 anys’, a càrrec del grup de teatre de proximitat Rellotge de sorra Garriguenc, un espectacle que fa una crítica dels rols de gènere en clau d’humor. Per la setmana que ve, a més a més, les Borges prepara un seguit d’activitats que giraran al voltant de la literatura, així com un taller sobre corresponsabilitat que tindrà lloc al Casal Cívic, entre altres coses.

L’obra de teatre es durà a terme a les 20.30 hores, al Pavelló de l’Oli. Les entrades tenen un preu de 4 euros per persona, i es podran adquirir el mateix dia de l’espectacle. Sota la direcció de Tere Garsaball, qui també és a càrrec del guió, quatre amigues es troben al Cogul i volen investigar què va passar fa 9.000 anys, en què els descobriments científics evidencien que no existia la diferenciació dels rols entre les dones i els homes a la prehistòria, en què les tasques s'assignaven en funció de l'habilitat de cada persona. Així, es tracta d’una obra que convida a reflexionar i a canviar la mirada, en clau d’humor i a través de diferents salts en el temps i trames d’intriga que s’entrellacen.

Activitats literàries i d’arts escèniques a la Biblioteca

D'altra banda, el pròxim dilluns, 21 de novembre, la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart acollirà l’espectacle ‘Balla’m un llibre’. Es tracta d’una col·laboració entre l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, amb l’objectiu de difondre les arts escèniques i performatives. En concret, es duran a terme un seguit de propostes, a càrrec de la cia La Fonte, i a partir de l’obra de Gabriel Ferrater.

La proposta tindrà lloc a les 19 hores, i comptarà amb la xerrada 'Llegim el moviment', a càrrec de Toni Jodar, d’Explica Dansa, i la col·laboració de Jordi Cardoner. Oferiran una performance pedagògica i amena per fer entendre la dansa moderna i contemporània, i com s'ha relacionat la dansa i la literatura. A continuació, tindrà lloc la coreografia 'Que et fessis vella tu.../ sí que em faria escopir sang', de Cia. La Fonte a partir de l'obra de Gabriel Ferrater. La direcció anirà a càrrec de Clio Van Kerm, i els intèrprets seran els artistes Clio Van Kerm i Laura Matamoros. Per acabar, hi haurà un col·loqui de la companyia amb les persones assistents.

Igualment, la Biblioteca Marquès d’Olivart ha programat per aquest dilluns, 21 de novembre, una trobada del grup de poesia, en què es comentaran els poemes de l’obra ‘Antologia poètica’ de León Felipe. Així mateix, per al pròxim dijous, 24 de novembre, s’ha programat una trobada del grup de lectura ‘Llegim i +0, a les 17 hores, en què es comentarà l’obra ‘Pan de limón con semillas de amapola’ i, a les 18 hores, tindrà es comentarà l’obra ‘El camí de les aigü’ de Carme Martí, amb presència de l’autora. Finalment, el pròxim divendres, 25 de novembre, a les 18.30 hores, hi haurà una trobada del grup de lectura ‘Llegir el teatre’ en què es comentarà l’obra ‘Moriu-vos’ d’Anna Maria Ricart.

Taller sobre corresponsabilitat i violència quotidiana al Casal Cívic

El Casal Cívic de la capital garriguenca acollirà aquest dimecres, 23 de novembre a les 17 hores, el diàleg obert 'La corresponsabilitat i les violències quotidianes', un taller que es desenvolupa en el marc del 25N, en el qual es compartiran experiències i creences al voltant del treball de cures, el sistema familiar, la socialització de gènere i les violències masclistes més quotidianes. Per assistir al taller, impartit per La GÛspira, cal inscripció prèvia al telèfon 973142835 o [email protected].

Continua el ball d’envelat al Pavelló

Paral·lelament, el Pavelló de l’Oli de les Borges continua acollint cada setmana un nou concert en el marc de la temporada de ball d’envelat. Aquest diumenge, 20 de novembre, serà el torn de la formació musical Cocktail, i el pròxim diumenge, 27 de novembre, descarregarà el seu directe el grup Mediterranea. Hi ha previstos balls, cada diumenge, durant tota la temporada d’hivern.