Les Borges Blanques continua amb l’estalvi d’aigua amb la instal·lació de reg automatitzat al pati de l’escola Joan XXIII

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat a una empresa les tasques de plantació d’onze castanyers al pati de l’escola Joan XXIII, així com un sistema de reg automatitzatamb la finalitat de continuar amb les polítiques d’estalvi de l’aigua després d’haver aprovat al desembre la nova ordenança per a reduir el consum a noves obres, reformes, a les piscines, jardins i a les cases, així com per a fomentar una cultura que no malbarati el consum i la utilització de l’aigua”, explica l’alcaldessa, Núria Palau. La instal·lació del reg automàtic i els castanyers en aquest centre educatiu té un pressupost de 5.788,64 €, IVA inclòs, i també inclourà la col·locació de tres fonts d’aigua a la zona recreativa de l’escola.

La plantació dels castanyers al pati de l’escola Joan XXIII té una doble funció: d’una banda, dotar d’ombra la zona d’oci per a les i els alumnes del centre escolar a la primavera i estiu, quan fa més calor, i de l’altra, el sistema de reg per aquests arbrers serà automatitzat, amb el que “es podrà controlar de forma mecànica el consum d’aigua perquè sigui equilibrat per tal de mantenir els castanyers, però sense malbaratar el consum de l’aigua”, detalla Palau. A més a més, dels castanyers, al pati de l’escola que instal·larà tres fonts d’aigua.

Conscienciar sobre el malbaratament

Cal recordar que al passat mes de desembre, el consistori de les Borges fou pioner en aprovar una nova Ordenança Municipal per a l’Estalvi d’Aigua, que serveix per regular la incorporació i utilització de sistemes d’estalvi d’aigua als edificis i construccions, així com a les piscines i zones verdes.

Alhora, la nova ordenança preveu el règim jurídic aplicable en situació d’excepcionalitat o d’emergència en sequera i, igualment, es tracta d’una iniciativa que afavorirà l’Ajuntament a l’hora d’obtenir subvencions per construir un nou dipòsit d’aigua. Aquesta ordenança contempla sancions de fins a 600 euros en els casos de malbaratar l’aigua en espais lúdics i regar zones verdes en períodes de sequera.