Les Borges Blanques reclama ajudes socials, mà dura policial i celeritat judicial per resoldre el problema d’ocupacions al municipi

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, defensa la necessitat de combinar les ajudes socials amb la mà dura policial i la celeritat judicial per resoldre l'assumpte de les ocupacions il·legals a la capital de les Garrigues. La setmana passada, Palau va fer balanç de les diferents actuacions que el consistori ha dut a terme des de fa un any i mig per solucionar els problemes d’ocupació que hi ha en un bloc situat al carrer La Font, a la vora de l’estació de trens borgenca. El balanç es va dur a terme després de la reunió mantinguda dimarts anterior amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, amb l’objectiu de buscar una solució residencial per aquest col·lectiu i demanar el suport de l’administració, a través de la compra d’habitatges de bancs i de grans tenidors per destinar-los al lloguer social.

La reunió amb la consellera, a la qual també va assistir la regidora de Benestar de les Borges, Ariadna Salla, formava part del Pla que el consistori ha posat en marxa, des de fa un any i mig, per posar solució a l’ocupació i a les necessitats residencials del municipi, així com a la falta de convivència que es produeix en un bloc d’habitatges del municipi que són propietat de grans tenidors, i que no mostren gens d'interès a posar solució a la problemàtica.

Entre altres coses, el consistori borgenc també ha dut a terme accions judicials, i s’ha reforçat la seguretat a través de batudes policials conjuntes entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de les Borges i s’ha establert una vigilància permanent de l’espai. En aquest sentit, totes aquestes accions han donat els seus primers fruits i han permès les recents detencions als membres d'una banda que actuava entre Valls i les Borges.