Les Borges Blanques reclamar l'eliminació de la violència envers les dones amb dos tallers i la lectura del manifest amb motiu del 25N

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges commemora el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb l'objectiu de donar visibilitat a les violències masclistes per tal de contribuir a la seva total erradicació. En concret, aquest dimecres a la tarda es durà a terme una jornada sobre corresponsabilitat, dijous tindrà lloc un taller de prevenció de l’abús sexual infantil, i divendres, 25 de novembre, tindrà lloc la lectura del manifest institucional.

La primera de les activitats prèvies tindrà lloc dimecres a les 17 hores al Casal Cívic de la capital garriguenca. Es tracta del diàleg obert ‘La corresponsabilitat i les violències quotidianes’, un taller impartit per La GÛspira, en el qual les persones participants compartiran experiències i creences al voltant del treball de cures, el sistema familiar, la socialització de gènere i les violències masclistes més quotidianes.

Igualment, per aquest dijous, 24 de novembre, la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart acollirà el taller ‘Trencant silencis’ per a la prevenció de l'abús sexual infantil, que anirà a càrrec de Núria Guasch i Roser Guasch, autores del llibre Cicatrius, un recull de 21 relats narratius, lírics i dramàtics amb els quals pretenen trencar silencis i tabús, generar diàleg i trobar eines per a la prevenció de l’abús sexual infantil. En concret, l’activitat tindrà lloc a les 20 hores, i prèviament, a les 18 hores, a la mateixa Sala Maria Lois es comentarà l'obra ‘El camí de les aigües’ de Carme Martí, amb presència de l'autora.

I finalment, divendres, 25 de novembre, l’Ajuntament de les Borges Blanques acollirà la lectura del manifest institucional impulsat per l'Institut Català de les Dones (ICD), el darrer dels actes que el consistori organitza amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta data assenyalada. En concret, la lectura del manifest tindrà lloc a les 12 hores al carrer del Carme de la capital garriguenca, just davant de l’Ajuntament.