Les Borges recorda les 44 víctimes garriguenques dels camps de treball i d’extermini nazis

 Foto: Ajuntament de les Borges Blanques.

Les Borges Blanques ha recordat les 44 víctimes garriguenques dels camps nazis de treball i d’extermini, 6 de les quals eren borgenques, i totes les persones que fa 77 anys van ser alliberades del camp d’extermini de Mauthausen.

En concret, ahir 5 de maig, es va dur a terme un homenatge des del monument a les víctimes instal·lat al Parc del Terrall i, a continuació, l’Espai Macià va acollir la presentació del llibre Heretar Mauthausen, de Joan i Llibert Tarragó.

L’homenatge a les víctimes de Mauthausen va anar a càrrec de la Comissió Ciutadana per a la Memòria, i també va comptar amb la participació de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, que va fer valdre la importància de preservar la memòria històrica.

Palau també va destacar la gran feina que es fa des de Cal Gineret i l’Espai Macià, i també per part de totes les persones que s’han implicat en la creació, la promoció i el manteniment de la Ruta ‘Borges sota les Bombes’, que recorda els 13 bombardejos que va patir el poble en la Guerra Civil.

En acabar l’acte, l’Espai Macià va acollir la presentació de l’obra Heretar Mauthausen, a càrrec d’un dels seus dos autors, Llibert Tarragó, qui ha donat a conèixer aquesta obra constituïda per un diàleg entre un pare i un fill en la distància del temps.