Les Borges ultima els preparatius per licitar la construcció d’un espai de jocs d’aigua per a infants a la plaça Europa

Foto: Ajuntament de les Borges.

L’Ajuntament de les Borges ultima els preparatius per licitar la construcció d’un espai de jocs d’aigua per als infants que està previst situar a la plaça Europa, en ple centre del municipi.

El projecte, que s’ha xifrat al voltant dels 55.000 euros, es finançarà a través del romanent de tresoreria que el consistori tindrà a la seva disposició una vegada s’aprovi la liquidació del pressupost de l'exercici 2021, i està previst portar-lo a la pràctica durant aquest 2022.

En concret, l’actuació consistirà en la implantació d’una font transitable prefabricada i modular, que comptarà amb diferents brolladors a partir dels quals es crearà la zona de jocs d’aigua per als infants. Igualment, la instal·lació complirà una funció estètica i, durant els mesos d’hivern, esdevindrà un element ornamental, i continuarà oferint coreografies d’aigua i llums de colors a la plaça Europa.

Els brolladors es col·locaran de manera que no sobresurtin de terra, amb la qual cosa l’espai serà completament inclusiu i s’hi podrà tenir accés, per exemple, amb cadira de rodes. L’espai també serà accessible per al pas de vianants, sempre que la font no estigui encesa.

Està previst que la instal·lació utilitzi un sistema de baix consum energètic i sigui sostenible, de manera que es crearà un mecanisme que permeti recuperar i reaprofitar la totalitat de l’aigua que utilitza la instal·lació, filtrar-la i tractar-la químicament per controlar-ne el pH. Tot, amb l’objectiu de garantir l’aprofitament d’aquesta aigua i, a la vegada, unes condicions sanitàries òptimes per a tots els nens i nenes que hi juguen.

Encara que s’instal·li aquest joc, es podrà continuar fent activitats i actuacions en aquest espai de la plaça Europa quan sigui necessari. Igualment, la font es podrà il·luminar de colors concrets per commemorar algunes dates assenyalades, com és el cas del Dia Internacional de la Dona o el Dia Internacional dels Oceans, entre altres.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que l’objectiu del consistori és el de treure a licitació el més aviat possible aquest projecte que permetrà crear un espai divertit pensat per als més joves del municipi i la comarca. A la vegada també vol ser “un espai còmode i relaxant per a les persones adultes i la gent gran del municipi, on les famílies també s’hi sentin convidades a passar una bona estona i refrescar-se, i que permeti potenciar i donar encara més vida aquesta zona del nostre municipi”, ha explicat l’alcaldessa borgenca.