Les Garrigues formarà els joves de la comarca per facilitar l’accés al món laboral en feines de temporada d’estiu

Foto: Consell Comarcal de les Garrigues.

Treballar a l’estiu és una bona oportunitat per al jovent que busca posar el peu en el mercat laboral i en molts sectors hi ha puntes de feina que han de cobrir-se. Amb aquesta premissa, l’Oficina Jove de les Garrigues estrena el projecte formatiu Prepara’t en el marc del programa d’activitats d’estiu encarat a donar eines a les persones joves que comencen a treballar en les anomenades “feines d’estiu”.

El projecte, adreçat a majors de 16 anys amb l’ESO finalitzada i tindrà lloc del 4 al 29 de juliol, consistirà en quatre càpsules formatives: auxiliar d’oficina, cura d’infants, auxiliar de cambrer/a i cuina i auxiliar de supermercat; on es treballaran a més de les competències específiques del sector, les competències laborals, digitals i es faran diverses visites a empreses.

Aquesta és una de les activitats que l'Oficina Jove de les Garrigues està preparant per oferir opcions de lleure i formatives a més de 300 persones joves de la comarca durant els mesos d'estiu. Aquestes accions tenen per objectiu ajudar els i les joves a formar-se durant els mesos estivals, així com fomentar la relació del jovent entre municipis.

Aquestes accions arrencaran amb el curs de monitors i monitores de lleure, del 27 de juny al 13 de juliol, adreçat a joves majors de 18 anys. Està impartit per la Fundació Verge Blanca i el Consell Comarcal de les Garrigues en subvencionarà una part. L’alumnat que superi el curs, obtindrà el diploma i carnet de Monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, titulació reconeguda a nivell estatal.

Seguiran amb el camp de treball municipal, impulsat per l’Ajuntament de les Borges Blanques i inclòs dins del projecte Brigada Jove, que consisteix en la combinació d’activitats d'educació en el lleure com ara tallers, manualitats i jocs amb activitats de voluntariat per a la millora i arranjament d'espais públics de les Borges. Es durà a terme del 4 al 15 de juliol, durant els matins, i està adreçat a joves de primer a quart d’ESO del municipi.

Durant tot l’estiu, s’impulsaran setmanes del jovent, plenes d’activitats, amb la col·laboració de diferents ajuntaments de la comarca. L’objectiu d’aquestes jornades és cohesionar als i les joves de les Garrigues i fer-los participar en el si del propi municipi. Es faran tallers, xerrades i activitats d’oci, salut, sexualitat, igualtat, LGTBI, entre altres.

I per acabar, durant diferents caps de setmana d’estiu, es recupera el campionat de futbol sala on hi participen diferents pobles de la zona sud de les Garrigues i del Segrià. Amb aquesta acció es vol recuperar l’esperit de joc en equip i fomentar les relacions entre municipis.