L'ICS licita la unitat de radiologia per al CAP de les Borges Blanques

Segons Salut "el servei de radiologia per als usuaris de les Garrigues sempre ha estat garantit, ja que fins ara es derivaven per proximitat al CAP Pla d’Urgell, a Mollerussa, a 14 quilòmetres de les Borges Blanques, o també se’ls donava l’opció d’acudir als diferents centres de Lleida"

Imatge del CAP de les Borges Blanques ©Comarques
photo_camera Imatge del CAP de les Borges Blanques ©Comarques

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya aprovava per unanimitat el 30 de novembre del 2023 incorporar el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques durant el primer trimestre del 2024 arran de la reiterada demanda dels professionals, la ciutadania i les administracions garriguenques. Responent a aquest compromís l'Institut Català de la Salut (ICS) ha publicat les bases del concurs per a l’adquisició de l’aparell de radiologia per al CAP les Borges Blanques.

Concentració per demanar el servei de radiologia al CAP de les Garrigues ©Borges
Concentració per demanar el servei de radiologia al CAP de les Garrigues ©Borges

Es tracta d'una unitat de raig X monitorada amb dos detectors, que permetrà disposar del Servei de Radiologia al centre sanitari de la capital de les Garrigues. Segons Salut "el servei de radiologia per als usuaris de les Garrigues sempre ha estat garantit, ja que fins ara es derivaven per proximitat al CAP Pla d’Urgell, a Mollerussa, a 14 quilòmetres de les Borges Blanques, o també se’ls donava l’opció d’acudir als diferents centres de Lleida".

Un cop implantat el servei es duran a terme exploracions programades dos o tres dies a la setmana i no es preveu oferir atenció urgent. Les xifres de població de les Garrigues permeten calcular que el volum que es generi sigui proper als 5.000 estudis a l’any

El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, afirma que aquesta ampliació de la cartera de serveis a les Garrigues “és una demostració més del compromís del Departament per atendre l’equitat territorial i per posar el pacient al centre, ja que ens dona l’oportunitat de millorar l’oferta sanitària i l’atenció que es pot donar a la ciutadania, a més d’evitar desplaçaments.”

En el mateix lot, que contractarà l’Institut Català de la Salut, també ha sortit a licitació un aparell de radiologia per al CAP Mollerussa, un per al Centre Penitenciari Ponent i un altre per al CUAP Baix Vallès. El pressupost base de licitació s’ha determinat en 859.100 euros.