Medalla de plata als premis NYIOOC World Olive Oil Competition 2024 per un oli garriguenc biodinàmic

L'oli garriguenc biodinàmic Cosmos guanya la medalla de plata als premis NYIOOC World Olive Oil Competition 2024 per la seva qualitat
oli-cosmos (1)
photo_camera Botella d'Oli Cosmos ©Oli Cometes

L'Oli Cosmos ha rebut la medalla de plata en el seu primer any de participació en el NYIOOC World Olive Oil Competition 2024, el major i més prestigiós concurs de qualitat d’oli d’oliva internacional. L'any anterior, aquest mateix oli va ser guardonat en tres categories diferents als premis Berlin GOOA Global Olive Oil Awards i l'Elite Olive 2023: medalla de plata a la categoria de qualitat, medalla de plata a la categoria d'oli d'oliva ecològic de qualitat i 1 estrella a la categoria de disseny i packaging.

Premi-Cosmos-2
Premi Oli Cosmos  ©Oli Cometes

L'oli Cosmos és elaborat a partir d'olives arbequines, premsades en fred sense utilitzar productes químics, seguint els principis de l'agricultura ecològica i biodinàmica. És un oli de principis de temporada, molturat en dia flor, que destaca pel seu gust afruitat i equilibrat, amb notes de verdor i un lleuger toc amarg i picant. A la boca, es poden apreciar aromes de fulla, carxofa, ametlló, nou verda, tomaquera i subtilment pebrot verd.

La marca Oli Cosmos és una petita empresa familiar ubicada al terme municipal de La Pobla de Cérvoles, a prop de Cervià de les Garrigues.

Té certificat ecològic i certificat biodinàmic per la certificadora internacional d'agricultura biodinàmica DEMETER, sent els únics productors d'oli certificats a Catalunya.

Des de l'octubre de 2021, disposen de molí propi a la mateixa finca i ofereixen experiències oleoturístiques durant tot l'any, incloent-hi visites guiades, esmorzars i aperitius entre oliveres, i la possibilitat de viure l'experiència de la collita.