Mireia Ibáñez Cid i Gloria Bonet Batalla, guanyadores dels Premis Literaris de Juneda 2024

La poeta ebrenca Mireia Ibáñez Cid guanya el 25è Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors, mentre que la dissenyadora Gloria Bonet Batalla rep el 8è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva
Mireia Ibáñez Cid i Gloria Bonet Batalla, guanyadores dels Premis Literaris de Juneda 2024 ©Editorial Fonoll
photo_camera Mireia Ibáñez Cid i Gloria Bonet Batalla, guanyadores dels Premis Literaris de Juneda 2024 ©Editorial Fonoll

Els premis literaris de Juneda, convocats per l’Ajuntament de Juneda amb la col·laboració de l’Editorial Fonoll, ja tenen guanyadors de l’edició 2024. En aquesta edició, la poeta Mireia Ibáñez Cid ha estat guardonada amb el Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors per l’obra "Esta negra mala herba", i la dissenyadora barcelonina Gloria Bonet Batalla ha guanyat el Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva per l’obra "L'esperança és del temps balança".

Mireia Ibáñez Cid, premi Joan Duch 2024

Mireia Ibáñez, Premi Joan Duch 2024 ©Editorial Fonoll
Mireia Ibáñez, Premi Joan Duch 2024 ©Editorial Fonoll

La jove poeta ebrenca Mireia Ibáñez Cid ha aconseguit el 25è Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors amb el seu poemari "Esta negra mala herba". El jurat, format per Meritxell Cucurella-Jorba, Francesc Gelonch, Anna Gas, Anton Not i Anna Pantinat, ha destacat l’estructura ben mesurada del llibre, la seva evolució dramàtica potent, i l’aposta de l’autora per una varietat del català occidental.

També han elogiat el ric i suggeridor lèxic, així com les imatges evocadores i les referències culturals.

El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l’obra per part de l’Editorial Fonoll.

Mireia Ibáñez Cid, nascuda a Santa Bàrbara el 1994, és graduada en Llengües i Literatures Modernes. Ha treballat com a traductora per editorials com Penguin Random House i Fragmenta, i actualment exerceix de correctora a El Periódico i La Vanguardia. "Esta negra mala herba" serà el seu primer llibre publicat.

Gloria Bonet Batalla, premi Carles Hac Mor 2024

Gloria Bonet Batalla, Premi Carles Hac Mor ©Editorial Fonoll
Gloria Bonet Batalla, Premi Carles Hac Mor ©Editorial Fonoll

La dissenyadora gràfica i publicista Gloria Bonet Batalla ha guanyat el 8è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva amb l’obra "L'esperança és del temps balança". El jurat, format per Anna Gual, Jordi Marrugat i Francesc Gelonch, ha elogiat la reflexió filosòfica de l’obra sobre les trampes lingüístiques de la realitat moderna.

Han destacat l’escriptura implacable amb girs inesperats i l’humor negre sofisticat que critica les misèries dels mitjans escrits.

El premi està dotat amb 300 euros i la publicació de l’obra per l’Editorial Fonoll.

Gloria Bonet Batalla, nascuda a Barcelona el 1977, ha estudiat publicitat, disseny i humanitats. Ha treballat en estudis de disseny de Barcelona, Gènova i París, i actualment és dissenyadora freelance, assessora en comunicació i docent. Ha publicat articles a la Revista de Catalunya i ha col·laborat amb mitjans com iCat. "L'esperança és del temps balança" serà el seu primer llibre publicat, i recentment ha autoeditat una col·lecció de fanzines d’humor. Un dels seus textos ha estat seleccionat al 6è número de la revista Branca.

Lliurament de premis

El lliurament de premis i la presentació dels poemaris guardonats tindrà lloc el 20 d’agost als Rentadors de Juneda, en el marc de la Nit Poètica Premi Joan Duch i Premi Carles Hac Mor.