Mollerussa i les Borges Blanques acolliran els campionats de Catalunya ACELL de bàdminton, floorball i tennis taula

Redacció | Foto: Diputació de Lleida

El diputat Jordi Verdú; l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; la representant de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat; la presidenta de la representació territorial ACELL, Anna Pàmies; la tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància de l’Ajuntament de Mollerussa, Anna Carné; acompanyats del president del Club Tennis Taula Borges, Enric Vall; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Maricel Viladoms; el tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa, Ricard Pastó, i el coordinador d’ACELL, Guillem Solé, han presentat aquest dimecres els Campionats de Catalunya ACELL de bàdminton, floorball i tennis taula a Mollerussa i les Borges Blanques, que se celebraran el 18 de desembre al pavelló Centre de Tecnificació de Tennis Taula i al pavelló municipal Francesc Macià, de les Borges Blanques, i al poliesportiu 11 de Setembre de Mollerussa.

Jordi Verdú ha posat en valor la feina que s’ha fet des de les entitats que, en una època tan dolenta per les restriccions per a la pràctica de l’esport com el que es va viure durant la pandèmia i, especialment, per la gent amb discapacitats. “Gràcies a tots els implicats per posar-nos-ho fàcil, per fer aquesta aposta decidida per l’esport adaptat, inclusiu i unificat”.

A la competició hi participaran —segons ha explicat Guillem Solé— 180 esportistes dels quals, 92 ho faran en la disciplina de tennis taula; 36 a la de bàdminton i 52 en 5 equips a la competició de floorball. Així, s’ha programat competició masculina, femenina i mixta. “Tornem a augmentar la participació, passant de 122 participants l’any 2021 als 180 actuals. Veníem d’una edició que fins a última hora no vam poder decidir què fèiem, a causa de l’augment de contagis per covid, i ara, per la situació actual i per la millora en la recepció d’inscripció d’esportistes i clubs, notem que ha incrementat l’interès a participar”. En aquest sentit, ha detallat que a la competició de bàdminton es farà una part de la competició des del vessant de l’esport unificat.

Lourdes Ravellat ha mostrat el suport de la Generalitat a aquesta competició. “Lleida genera referent. Per exemple, tenim a Àngela Mora que ha donat a Lleida PREMSA una clara referència en el món de l’esport inclusiu”. Per això, ha finalitzat dient que “hem de continuar pedalant junts en aquest projecte”.

Per la seva banda, Núria Palau ha afirmat que “des de les Borges Blanques volem fomentar els drets efectius i l’autonomia personal de tothom, perquè creiem que és de vital importància treballar dia a dia, per millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitats diverses i també de les seves famílies”.

Anna Carné ha destacat que, tot i que el 18 de desembre és quan es dona visibilitat a la competició, “darrere hi ha una lluita, uns entrenaments, una dedicació a la qual cal donar visibilitat i persistir per no deixar-ho d’intentar”.

El principal objectiu de la Federacio ACELL és fomentar, organitzar i regular la pràctica de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, adaptant-la, sempre que sigui necessari, a les seves capacitats, condicions i preferències. Aquests propòsits van adreçats tant a les persones amb discapacitat intel·lectual com als clubs formats per aquest col·lectiu.