Neix l'Associació Garrigues Empresarial per fomentar el creixement econòmic i la cooperació a la comarca

L'Associació Garrigues Empresarial agrupa empresaris i autònoms de la comarca per esdevenir un punt de referència, defensar els interessos empresarials i fomentar la cooperació.
mides-comarques-de-ponent_eHj5zc8o
photo_camera Part de la junta directiva de la nova associació Garrigues Empresarial ©Associació Garrigues Empresarial

L'Associació Garrigues Empresarial és la nova entitat que agrupa empresaris de la comarca de les Garrigues amb l'objectiu d'unir esforços per generar noves oportunitats econòmiques i promocionar el territori. Impulsada inicialment pel Consell Comarcal de les Garrigues, l'associació té tres grans objectius: esdevenir un punt d'informació i referència per als empresaris, defensar els interessos de les empreses de la comarca i fomentar la cooperació i les sinergies entre empresaris i autònoms.

Per assolir-los, es preveuen diferents accions, que inclouen formació, trobades institucionals i la creació de xarxes de col·laboració.

La presentació de l'entitat ha tingut lloc aquest passat dijous, 16 de maig, a Juneda. La junta directiva de la nova associació està formada per Pilar Palau com a presidenta, Anna Roset com a vicepresidenta, Rosa Ticó com a presidenta honorífica, i Judit Pelegrí com a secretària. L'entitat ha establert quotes anuals diferenciades per a empreses segons la seva mida, amb l'objectiu de fer accessible l'associació a tots els interessats.

mides-comarques-de-ponent-1_Ss4AYC3B
Presentació de l'associació a Juneda ©Associació Garrigues Empresarial
 

Una de les primeres accions de Garrigues Empresarial ha estat la signatura d'un conveni amb l'Associació d'Empresaris del Pla d'Urgell (Agrupem) per sol·licitar conjuntament la creació d'una oficina de transició energètica a la comarca. A més, està treballant de manera coordinada amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de les Borges Blanques per compartir recursos tècnics i desenvolupar projectes que beneficiïn el territori.

Després de la presentació a Juneda, l'entitat es presentarà durant aquest mes de maig a les Borges Blanques, Arbeca i la Granadella.