Nou municipis lleidatans, en una campanya de dinamització comercial de barris antics

Text: Redacció / Foto: Diputació de Lleida

La Xarxa de Barris Antics, formada pe 32 municipis catalans, impulsa l'onzena edició de la campanya de dinamització comercials de barris antics. De Lleida hi participen 9 municipis (Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, Juneda, Les Borges Blanques, Lleida, Solsona, Torres de Segre i Tremp). Sota el lema Compra i descobreix Catalunya, durant el mes de juny la campanya ensenyarà i explicarà la riquesa cultural i patrimonial de cadascun dels municipis participants.

En la presentació a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que “disposar de consum de proximitat i de quilòmetre 0 és un dels factors que més ajuden a arrelar la població al territori i, per tant, forma part de les polítiques transversals amb les quals des de la Diputació de Lleida intentem fixar la ciutadania als municipis. L’any passat, a causa de la Covid-19, no vam poder realitzar aquesta presentació pública, tot i que molts municipis sí que van poder realitzar les seves activitats”.

Per la seva part, la coordinadora de la Xarxa de Barris i regidora de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Mònica Rucabado, ha posat en valor els premis d’aquesta edició, com són les 1.056 experiències que es poden guanyar només amb la compra als comerços de proximitat.Els objectius de la campanya són donar suport al petit comerç, oferir-los visibilitat i, de la mateixa manera, donar a conèixer el nostre territori”.

La campanya compta amb un pressupost de 89.000€ i cada municipi disposa de 2.784€ per premiar els compradors i els comerços adherits a la xarxa.

Des del Patronat de Promoció Econòmica s’ha posat en valor la realització d’accions de dinamització del sector comercial de la demarcació. Tot i les dificultats que va suposar la Covid-19 l’any passat, molts dels nostres comerços s’han transformat per adaptar-se a la nova realitat, i l’aposta de la Diputació de Lleida ha estat disposar de mecanismes per donar-se a conèixer i incentivar la compra en els comerços de proximitat, com ara les campanyes T’ho portem a casa, Tinc sort de tenir-te a prop i aquesta que s’ha presentat avui, Compra i descobreix Catalunya, iniciatives que ajuden a evitar el despoblament i a fixar la població jove als municipis.

La Xarxa de Barris Antics ofereix als ajuntaments que s’hi adhereixin avantatges, com ara una campanya de dinamització comercial local amb projecció supramunicipal, el treball en xarxa, l’abaratiment de costos, més quantitat i qualitat de premis per atraure els clients en favor del petit comerç, el coneixement dels territoris, el reclam per visitar i conèixer localitats petites, i la rendibilitat de la inversió pel fet que sigui molt més que una campanya de dinamització comercial, amb les accions conjuntes.