Núria Palau reclama 96 pisos de la SAREB per a poder disposar d’habitatge social i assequible

L'alcaldessa de les Borges Blanques va proposar que aquests immobles se cedeixin inicialment a l'INCASOL, per tal que pugui finalitzar la seva construcció i posar-los a disposició del consistori.
Compareixença de Núria Palau en la ponència del Parlament ©Borges
photo_camera Compareixença de Núria Palau en la ponència del Parlament ©Borges

L'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau participava aquest dimarts en la taula que elabora la proposta que s'elevarà a la Mesa del Congrés dels Diputats per a garantir el retorn social del rescat bancari. Palau va reclamar en la seva compareixença que la SAREB -Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària- pugui cedir a l'Ajuntament de la capital de les Garrigues habitatges per a usos socials. 

Compareixença de Núria Palau en la ponència del Parlament ©Borges
Compareixença de Núria Palau en la ponència del Parlament ©Borges

La primera edil borgenca va exposar en la sessió parlamentària que la SAREB va absorbir la propietat de 96 habitatges, 62 dels quals corresponen a dos blocs, que es van començar a construir el 2006, però que no es van acabar. En conseqüència, no es va poder fer el certificat de final d’obra, la qual cosa permetria poder registrar el bloc al cadastre.

Actualment, els edificis estant tapiats i generen molt mala imatge per al municipi

Es tracta d'una construcció en desús, d'importants dimensions que no consta inscrit enlloc, no paga impostos i que amb el temps es va deteriorant. En aquest sentit, Palau va proposar que aquests immobles se cedeixin inicialment a l'INCASOL, per tal que pugui finalitzar la seva construcció i posar-los a disposició del consistori.

També caldria resoldre la situació de la resta de 34 habitatges dels quals 6 estan ocupats il·legalment, els 26 restants són cases unifamiliars que es troben ubicades en diferents carrers del municipi i que estan greument deteriorades per les colònies de coloms, filtracions d’aigua i plagues diverses, segons Palau

Amb aquesta quantitat d'habitatges, que en definitiva hem acabat pagant entre tots, no pot ser que a les Borges no disposem de solucions residencials per a qui realment ho necessiti

Promocions privades

Núria Palau i Jordi Ribalta visiten els habitatges ocupats ©Borges
Núria Palau i Jordi Ribalta visiten els habitatges ocupats ©Borges

Al municipi garriguenc també hi ha un bloc de 72 habitatges propietat de dos grans tenedors que es troba en un estat lamentable. 19 dels 22 habitatges propietat de CORALHOMES estan ocupats i els 50 restants propietat d’INMOCAIXA es troben buits o ocupats il·legalment. Dels 22 pisos ocupats, alguns ho han estat per delinqüents buscats per la justícia.   

Proposició de llei per garantir el retorn social del rescat bancari

El Parlament de Catalunya està elaborant una Proposició de llei per presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats, un text que té per objecte garantir el retorn social per a la ciutadania del rescat bancari que va fer l'Estat espanyol l'any 2012. Entre altres qüestions, el document proposa que l'Administració disposi del 30% dels actius de la SAREB i que les administracions amb competència en matèria d'habitatge puguin exercir el dret de tanteig i retracte pel que fa als habitatges provinents de processos d'execució hipotecària. 

comentaris