Endesa actua contra el frau elèctric als pisos ocupats a les Borges Blanques

La propietat dels 77 pisos està repartida. Un dels habitatges és de CaixaBank, 52 pisos són de Criteria (InmoCaixa, Fundació “la Caixa”), una vintena són de Coral Homes, un fons voltor americà i n’hi ha de particulars

Concentració a les Borges Blanques ©LaMañana
photo_camera Concentració a les Borges Blanques ©LaMañana

Tècnics de la companyia Endesa i agents dels Mossos d’Esquadra van executar aquest dimarts una actuació conjunta al bloc dels carrers Santiago Rusiñol i Joan Cornudella de les Borges Blanques, per un greu frau elèctric.  

Des d’Endesa expliquen que davant la certesa que s’estava perpetrant frau elèctric en aquests habitatges es va decidir muntar aquest operatiu amb els Mossos d'Esquadra.

La companyia va informar que es van revisar 84 punts de llum dels quals 78 estaven connectats de forma il·legal a la xarxa, amb el consegüent risc que això suposa, mentre que només sis habitatges tenien un contracte en vigor

També la connexió dels espais comunitaris dels edificis com les escales i els ascensors estava connectat sense comptar amb els aparells de lectura de consum. Endesa va tallar el subministrament a tots els pisos que no tenien el contracte en vigor i va regularitzar la situació als veïns i veïnes que estaven pagant les seves factures.

És dona el cas que aquest edifici té una casuística particular, ja que molts dels pisos estan ocupats fraudulentament i amb episodis de delinqüència associats a algunes de les persones que hi viuen. Per això fa unes setmanes, ciutadans de les Borges van manifestar-se per demanar solucions davant l’increment de la delinqüència a la localitat vinculada directament a aquest immoble.

La propietat dels 77 pisos està repartida. Un dels habitatges és de CaixaBank, 52 pisos són de Criteria (InmoCaixa, Fundació “la Caixa”), una vintena són de Coral Homes, un fons voltor americà i n’hi ha de particulars.