Pistes de pàdel públiques o un pipicà, entre les 80 propostes dels pressupostos participatius de les Borges

Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de 80 propostes dels veïns i veïnes del municipi en el marc dels Pressupostos Participatius 2021-2022, entre les quals destaquen la construcció de pistes de pàdel públiques i l’adequació d’un pipicà per a les mascotes, entre altres propostes dels borgencs i les borgenques per fer realitat al municipi.

Aquesta setmana ha finalitzat el període per presentar projectes i a continuació, tindrà lloc la selecció de les propostes que s’adeqüin als criteris tècnics i siguin viables econòmicament. La proposta que més s’ha repetit entre les que s’han presentat és la de fer pistes de pàdel pública al municipi, una idea que s’ha presentat 18 vegades. Igualment, la convocatòria també ha fet patent l’interès del veïnat perquè el municipi disposi d’un pipicà amb una zona d’esbarjo i un parc agility per a les mascotes, una idea que s’ha repetit 15 vegades. Així mateix, el fet de construir un rocòdrom, uns lavabos públics i la creació d’un parc infantil amb diverses zones de jocs també han estat algunes de les propostes que han tingut més èxit en aquesta convocatòria, que ha aplegat projectes que van des de la construcció d’una pista d’atletisme fins a l’adequació de voreres i carrers del municipi.

La regidora de Participació Ciutadana i Bon Govern de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, s’ha mostrat molt satisfeta de l’àmplia participació que ha tingut la convocatòria, la qual cosa per a Fusté denota “la implicació i el compromís que tenen els nostres veïns i veïnes per fer de les Borges un lloc encara millor en el qual viure”. La regidora de Participació Ciutadana també ha animat tothom a participar en les votacions, a partir del 22 de novembre, que seran precedides per una nova sessió informativa.

Una vegada hagi finalitzat la fase de validació tècnica, el consistori borgenc convocarà una sessió informativa per als veïns i veïnes on es donaran a conèixer totes les propostes que hagin estat validades i, per tant, les que es podran votar als Pressupostos Participatius. Finalment, està previst que els veïns i veïnes puguin participar en la votació popular del 22 de novembre al 5 de desembre, moment en què es donaran a conèixer els resultats de les votacions i, per tant, el projecte que s’acabarà fent realitat.

Per aquesta edició, el consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2021-2022, que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s’escollirà el desembre del 2021 i que es portarà a la pràctica durant l’any 2022.