Raül Palacios, escollit coordinador de Junts per Catalunya a Tàrrega

Text: Redacció / Foto: Junts per Catalunya

Els afiliats i les afiliades de Junts per Catalunya a la vegueria de les terres de Lleida han escollit entre aquest dilluns i dimarts els i les responsables de la coordinació de Junts de bona part de les capitals de comarca que conformen la vegueria, com també a altres municipis de la plana com Alcarràs, Alpicat, Torres de Segre i Puigverd de Lleida que, malgrat no ser capitals comarcals, tenen un gran nombre d’afiliats a la formació.

En concret, Josep Gabarró ha estat escollit el coordinador de Lleida; Gemma Trilla serà al capdavant de l’equip de coordinació de Balaguer; Raül Palacios coordinarà el grup de Tàrrega; Daniel Not serà el coordinador de les Borges Blanques; Sergi Fontich s’encarregarà de coordinar l’equip local d’Alcarràs; Xavi Gras serà al capdavant del grup de Cervera; Mercè Griñó coordinarà el d’Alpicat; Ramon Ruestes serà l’encarregat de l’equip de Torres de Segre i, finalment, Josep Llaó serà el coordinador de Puigverd de Lleida.

Les votacions han estat en format de llistes obertes, de manera que la militància ha pogut escollir cadascun dels càrrecs separadament dels altres. En concret, s’ha triat per a cadascun dels municipis esmentats un coordinador, un responsable d’organització, un de política municipal i un de comunicació. En alguns municipis, a més a més, s’han escollit vocals. La votació s’ha fet únicament per via telemàtica, i els i les candidates han pogut presentar la seva candidatura a través d'un correu electrònic que s'ha fet arribar al conjunt de les persones afiliades del municipi en qüestió. Per tal de ser escollit, calia superar el 50% dels vots emesos favorables, i, en aquest sentit, totes les persones candidates a la vegueria de les Terres de Lleida han estat ratificades amb més d’un 50% dels suports.

El coordinador de Junts a la vegueria de les terres de Lleida, Eloi Bergós, ha valorat molt positivament “el gran procés participatiu i amb total transparència al qual hem concorregut totes les afiliades i els afiliats de Junts, que es va iniciar amb l’elecció de la futura presidenta de Catalunya, Laura Borràs, i de la llista de candidats i candidates al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, encapçalada per Ramon Tremosa, i que culmina ara amb la constitució dels equips de coordinació local”. Bergós ha explicat que en l’àmbit municipal “hem construït una estructura basada en les normes estrictament democràtiques, on tothom compta i importa i amb el compromís d’una nova política exercida, des de l’honestedat i centrada en el servei de les persones”. La tasca, però, no s’atura aquí, i encara en són molts els municipis de les terres de Lleida que en els pròxims mesos preveuen constituir el seu equip de coordinació local, la qual cosa per a Bergós “donarà un nou impuls a Junts per Catalunya, que aconseguirà encara més representació del món local de la que ja tenia”.