S'inicien les obres de desmantellament del peatge a l'Albi després de sis mesos de circulació lliure

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha iniciat aquest matí les obres de desmantellament de les marquesines del peatge de l’AP-2 a l’Albi format per tres carrers o punts de sortida i d'entrada.

Un cop finalitzin aquestes obres de desmantellament que arranquen avui, les previsions són que es procedeixi en els mesos vinents a la demolició dels peatges de les Borges Blanques i de Soses.

L’àrea de peatge de L’Albi és la segona que l’adjudicatària procedeix a desmantellar en el tram de l’AP-2 al seu pas per la província de Lleida en un recorregut format per gairebé 61 quilòmetres. El primer va ser el peatge situat en l’accés a la ciutat a Lleida; on les obres de desmantellament es van iniciar a principis de novembre i on, segons ha explicat avui el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, “s’està ultimant la redacció del projecte de reforma integral que ha de determinar la reordenació de la circulació en aquesta zona”.

Coincidint amb l’inici de les obres, el subdelegat José Crespín, juntament amb el Cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, han visitat aquest matí la zona del peatge. Posteriorment, es rehabilitarà el ferm de la zona on fins ara estaven situades les casetes.

El subdelegat ha declarat que es tracta “d’un projecte que va més enllà de la mera rehabilitació del ferm en aquesta zona; ja que contempla altres elements que ajudaran a la reordenació del trànsit en aquest punt on abans hi havia 10 carrers o carrils d’entrada o sortida del peatge”.

En aquest sentit, segons les dades del MITMA, el trànsit a l’AP-2 s’ha incrementat en un 67% en passar d’una mitja de 10.040 vehicles diaris a una de 16.820 en comparació a les dades de circulació del mateix període de fa dos anys. Dins l’increment, la circulació de vehicles pesants ha augmentat en un 148% passant d’una mitja diària d’uns 3.030 a 7.520. Unes xifres que indiquen que “abans de l’alliberament dels peatges, els vehicles pesants representaven el 30% del trànsit a l’AP-2 i ara s’ha elevat al 44%”, ha afirmat Crespín.

Pel que fa a l'N-240, el trànsit s’ha reduït en un 54% en passar d’una mitja de 7.730 vehicles a 3.530. Dins d’aquest descens, la circulació de vehicles pesants és del 68%.