Tarrés adequa 4 circuits de senderisme, 1 de BTT d'enduro i 15 trialeres en el projecte 'Camins de Pedra'

“Camins de Pedra” és un projecte transversal ideat per l’Ajuntament de Tarrés i Òscar Balsells gestor del Sindicat de Tarrés que vol fer valdre els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics d’aquest petit municipi de les Garrigues
Senyalització del Centre de Senderisme i Espai Ciclisme ©Tarrès
photo_camera Senyalització del Centre de Senderisme i Espai Ciclisme ©Tarrès

L'Ajuntament de Tarrés ha iniciat la senyalització del nou Centre de Senderisme i Espai Ciclisme una iniciativa que s'emmarca dins del projecte "Camins de Pedra". La iniciativa consisteix a senyalitzar els quatre nous circuits de senderisme que s’han projectat i que tenen un recorregut d’entre 3 i 9 km. Aquests dos nous itineraris se sumen als dos existents a la localitat: el circuit de l'Aigua i de Forns de Calç. Tots ells són de baixa dificultat i practicables per tota la família.

Pel que fa al ciclisme, s’ha dissenyat un circuit de BTT d'endur de 25 km, que anirà enllaçant corriols situats dins del terme municipal (44% del total del circuit) i quinze pistes (trialeres) de diferent dificultat. Quatre són de pistes verdes, quatre de blaves, quatre de vermelles i tres de pistes negres. L’objectiu és que abans de les festes de Nadal ja estiguin tots els circuits senyalitzats i que els aficionats puguin gaudir de l’aventura, a peu o sobre rodes, durant les vacances nadalenques.

Senyalització del Centre de Senderisme i Espai Ciclisme ©Tarrès 1
Senyalització del Centre de Senderisme i Espai Ciclisme ©Tarrès 1

“Camins de Pedra” és un projecte transversal ideat per l’Ajuntament de Tarrés i Òscar Balsells –cofundador dels Carros de Foc, creador de Pedals de Foc i de la xarxa Pedales del Mundo i actualment gestor del Sindicat de Tarrés– que vol fer valdre els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics d’aquest petit municipi de les Garrigues baixes de poc més de 100 habitants, amb una proposta esportiva que ofereix diversos circuits per a la pràctica d’esports com el senderisme, el trail running i el ciclisme amb totes les seves modalitats, en un espai d’unes 1.400 ha.

Una proposta que combina l’esport amb el patrimoni i la natura i en la qual els aficionats que vulguin practicar les activitats que s’ofereixen podran triar també entre una àmplia oferta al seu entorn d’allotjament en turisme rural, així com de servei de restauració