Torna la Ruta de la Tapa de les Borges a una desena d’establiments

Foto: Ajuntament de les Borges Blanques.

La restauració borgenca ja ho té tot a punt per celebrar la VIII edició de la Ruta de la Tapa, que enguany tindrà lloc els dies 15, 16, 22, 23 i 29 de juliol i comptarà amb la participació d’una desena d’establiments implicats, que oferiran una vintena de tapes diferents.

A través d’aquesta iniciativa, les persones que visitin la restauració de les Borges aquests cinc dies de juliol podran degustar tapes variades, a més a més d’una beguda, per un preu de 3 euros. D'altra banda, aquells qui omplin el fulletó de la Ruta amb el segell de sis bars diferents, obtindran de regal una samarreta de la VIII Ruta de la Tapa.

En aquesta ocasió, hi participen el Bar Mònico, que oferirà un pastís de patata i fideuada amb calderilla; l’establiment Mil Feliz, que farà rotllets de primavera i pinxos de gamba; el Bar Restaurant La Pruna, que elaborarà cremós de bacallà amb coulis de pebrot i caneló de foie i tòfona; el Bar Bugui, que oferirà escalivada amb formatge de cabra i una mini hamburguesa de pollastre amb formatge; el Bar Sancho, que donarà a conèixer el seu cruixent de bacon i ibèric farcit i el seu pastís de tonyina; l’establiment El Raconet, que elaborarà popets raconet i la tapa ‘la nostra terra’; el bar El Niu, que farà ‘xoripan’ i ‘Munich’; El Racó del Pom, que donarà a conèixer el seu ‘muntadet’ de croqueta casolana de pop i la seva cua de toro amb llit de puré de patata; el Bar Restaurant Lo Kiosk, que oferirà caragols a la gormanda i fideuada, i el Bar Restaurant Slàvia, que elaborarà un taco de pollastre picant i triangle vegetal i formatge.

La Ruta de la Tapa finalitzarà el pròxim divendres, 29 de juliol, amb la gran festa als Jardins del Terrall, que torna després de dues edicions sense poder-se fer a causa de la pandèmia. D’aquesta manera, durant la jornada del 29 de juliol, les persones visitants podran degustar les diferents tapes durant tot el dia i, a partir de les 20 hores, començarà la festa, que comptarà amb música en directe i amb la participació de tots els establiments implicats a la Ruta.

La festa d’aquest 29 de juliol s’allargarà fins a les 12 de la nit, i servirà per sortejar tres vals de 100 euros entre totes les persones que degustin les tapes de sis bars diferents. D’aquesta manera, cada vegada que una persona demani una tapa rebrà un segell i, un cop hagi omplert el fulletó amb sis segells, podrà dipositar-lo a l’urna i optar a un premi de 100 euros bescanviables als establiments adherits.

La VII Ruta de la Tapa està organitzada per l’Ajuntament de les Borges Blanques, amb el patrocini de la marca Estrella Damm i la col·laboració de la Diputació de Lleida.