Tremosa i Turull defensen la independència per "gestionar tots els nostres recursos i els fons europeus"

Text: Redacció / Foto: Junts

El cap de llista de Junts a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha defensat aquest dimarts la necessitat que la formació guanyi les eleccions per poder garantir l’arribada de fons europeus a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, i al conjunt de Catalunya.  Tremosa ha explicat que el pròxim mes de maig s’han de repartir els fons europeus a l’Estat espanyol i ha atribuït a aquest fet les eleccions “precipitades” a Catalunya. “Si els catalans veiem que som marginats un altre cop, això seria insuportable en termes electorals, i per tant ens fan anar a votar ara, encara que comporti risc de contagi i que la participació pugui caure del 80 al 35%”, ha explicat.

Ho ha dit en el marc de l’acte telemàtic ‘Junts per un nou estat’, que ha comptat amb la participació del conseller Jordi Turull, que ha visitat el territori després de sortir de Lledoners amb el permís del tercer grau, i dels candidats i candidates Anna Feliu, Elena Llauradó i Sisco Esquerda. L’acte s’ha desenvolupat de l’Espai Macià de les Borges Blanques, un punt que ret homenatge a un dels presidents que més havia fet per la llibertat de Catalunya.

Tremosa ha posat en valor el paper de Junts com a líder de l’autogovern en la darrera dècada, cabdal en l’obertura de l’economia catalana, i ha posat com a exemple el fet que fa 10 anys Catalunya tenia 3.000 multinacionals, i ara ja en té gairebé 9.000. Un fet que, a parer seu, “no agrada a Madrid, que creix desertitzant els seus veïns, descapitalitzant les Castelles i buidant els territoris veïns mentre Catalunya creix cap als mercats mundials”.

El cap de llista de Junts també ha explicat que Escòcia té plans de fer un segon referèndum si el partit nacionalista guanya les eleccions que es faran al maig i “des de Madrid saben que el mirall escocès reflecteix Catalunya”, ha dit. En aquest sentit, Tremosa ha assegurat que “si el propers 10 anys són com els últims, hi haurà una majoria esclatant per la llibertat que necessitem per Catalunya”.

Per tot això, Tremosa ha encoratjat els veïns i veïnes a votar el pròxim 14-F a Junts per Catalunya. “No defallim, anem a votar, omplim les urnes i donem una lliçó democràtica als que des de Madrid ens volem callats i pagant impostos”, ha conclòs.

Per la seva banda, el conseller Turull ha fet referència a la “continuïtat històrica” que representa el fet de celebrar l’acte a l’Espai Macià de les Borges. Ha recordat que quan Macià va inaugurar el Parlament al 1932 va posar de relleu que l’edifici construït com a Ciutadella per reprimir els drets de Catalunya, ara s’ha convertit en la seu de la sobirania popular, i ha explicat que el procés d’independència representa aquesta continuïtat històrica “amb tota la gent que des del 1714 fins ara s’ha compromès amb la defensa de Catalunya”, i la prova d’això “és que estem repetint situacions que semblava que no s’havien de repetir més”, com l’exili a Brussel·les que han viscut tant el president Macià com el president Puigdemont.

Prèviament a l’acte, Turull ha visitat l’Associació Antisida Lleida i ha recorregut l’Eix Comercial de la capital del Segrià acompanyat d’una representació de la candidatura fins a arribar a la seu electoral de Junts, a la plaça Sant Joan, en què representants i militants de la formació han muntat una paradeta de campanya.

L'educació i l'esport centren les xerrades del dia

Les xerrades telemàtiques del dia han versat sobre educació i esport. Aquest dimarts al migdia, el cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha participat en la xerrada telemàtica ‘Junts amb l’educació pública’ amb membres de la candidatura, i al vespre s’ha desenvolupat la conferència ‘Junts fem esport als clubs’, amb la participació del director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat, Antoni Reig, de l’àrbitre de futbol Xavier Estrada i de membres de la candidatura. La jornada d’aquest dimarts també ha servit a l’equip de Junts per mantenir reunions sectorials amb membres de l’Agrupació de defensa vegetal de producció ecològica de Ponent i de l’Associació Mental Ponent.

Les furgonetes i les parades omplen el territori

Les furgonetes de campanya de Junts continuen recorrent tots els punts del territori per portar el missatge de la formació a tots els indrets de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran i evitar desplaçaments dels veïns i veïnes. Aquest dimecres les furgonetes han visitat més de vint municipis del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera i el Pla d’Urgell. D’altra banda, s’han habilitat paradetes als mercats municipals de les Borges i de Bellpuig i a la plaça Sant Joan de Lleida.