Troballa Blanca 2022 de Mas Blanch i Jové millor garnatxa blanca d'Espanya

Aquesta no és la primera vegada que el Troballa Blanca aconsegueix un reconeixement destacat, el 2022 la destacada publicació anglesa Decanter va valorar el Troballa blanca 2019 amb 93/100 punts i la va incloure al Top 20 de vins blancs fets amb varietats indígenes, entre altres

 

Acte de lliurament del premi a Mas Blanch i Jové ©MBJ
photo_camera Acte de lliurament del premi a Mas Blanch i Jové ©MBJ

La Guia de vins Wine Up ha guardonat al vi Troballa Blanca 2022, elaborat pel celler Mas Blanch i Jové amb el premi "Best in Class", com a millor garnatxa blanca d'Espanya.  Els premis es van lliurar a Albacete el passat 5 de març de 2024, en un esdeveniment que va reunir als principals agents del sector vitivinícola nacional.

Aquesta no és la primera vegada que el Troballa Blanca del celler Mas Blanch i Jové aconsegueix un reconeixement destacat. El 2022 la destacada publicació anglesa Decanter va valorar el Troballa blanca 2019 amb 93/100 punts i la va incloure al Top 20 de vins blancs fets amb varietats indígenes. A més, la guia Wine Enthusiast va valorar l’anyada 2021 d’aquest vi amb 92 punts, igual que Hudin.

Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové ©JosepAPérez
Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové ©JosepAPérez

El Troballa Blanca és un vi ecològic i vegà únic, elaborat amb garnatxa blanca collida manualment a la vinya dels artistes, situada al terme garriguenc de la La Pobla de Cérvoles, a uns 700 metres d'altura en un entorn pedregós que alberga escultures i altres instal·lacions artístiques. La seva fermentació parcial amb les pells, utilitzant només llevats indígenes, i la seva criança durant 6 mesos en ous de ciment i de granit li confereixen un caràcter distintiu i una complexitat aromàtica excepcional.

El jurat de la vint-i-dosena edició del certament va avaluar més de 800 vins monovarietals, dels quals tan sols es publiquen els millors

La Guia Wine Up ha estat nominada per segon any consecutiu com a Millor guia de vins d'Espanya en els prestigiosos IWC Merchant Awards, reconeixent la seva contribució al món del vi i la seva tasca en la promoció dels millors productes vitivinícoles del país.